Fudbal na „pomoćnom terenu“ politike

Mladi srpski fudbaler iz Fljamurtarija Ilija Ivić prihvatio poziv reprezentacije Kosova (U19)

Ostavite komentar


  1. Naravno da treba da igra. Inace je smesno se nesto iscudjavati kako je to sad fudbal element politike. On je oduvek samo to i bio. Pogledajte upravne odbore, imena dva najveca kluba u Beogradu, imena n jihovih stadiona, grupe „navijaca“. Ne postoji nijedan jedini element te teske drustvene devijacije i patologije koji nije izrazito politcki, bio i ostao

    1. Onda ako igra treba da trpi posledice jel njegovo igranje za Kosovo je ko lobiranje za Kosovo u svetu samim tim je nepriateljski akt protiv Srbije .

      1. Posledice mogu da mu prouzrokuju samo budale koje misle da je to neprijateljski akt protiv Srbije. Brale, na Kosovu su Albanci većina već par stotina godina i voleo ti to ili ne, demografija crta granice.
        To što ogromna većina Srba želi da je Kosovo srpsko a Albanci na njemu njihove sluge, to je druga priča.
        Dečko je odabrao da igra za njih, i želi da ima iskustvo igranja protiv drugih reprezentacija. Takvu šansu u Srbiji verovatno ne bi dobio, jer kao što čitaš, za njega ovde ni ne znaju.
        Albanci su se u ovom slučaju poneli vrlo civilizovano i fer. Pozvali ga da igra, a ako se u budućnosti predomisli, podržaće ga.
        Svaka čast.

  2. Naravno da ce da prihvati poziv nego da ga unistavaju u Srbiji kao sto unistavaju sve talente u Srbiji pa cak i u streljastvu naletece mete upropastili su najboljeg svih vremena u Srbiji predsednik saveza i sektor a o svemu je upoznat gospodin Zivanovic autor teksta ! Pa me zanima cemu ovaj tekst?

    1. Ma kako da ne, u reprezentaciji „drzave kosva“ ima da procveta, sve puca od vrhunskog sistema, vrhunskih strucnjaka, vrhunske lige i sta sve jos ne. Tvoj komentar bi imao smisla da je izabrao reprezentaciju Engleske ili Nemacke, a ovako, suplja demagogija na kub.

      1. Vetone, ne shvataš poentu. Nisu reprezentacija Kosova ni fudbalski uslovi na Kosovu ništa bolji nego u Srbiji, ali dečku je data šansa da igra protiv raznih drugih reprezentacija i on hoće da to iskusi. U Srbiji ni ne znaju za njega, a i da znaju, verovatno ne bi imao šanse jer bi lokalni „menađeri“ gurali svoje. A pošto Kosovo već odavno ima reprezentaciju i priznato je i od olimpijskog komiteta i od svetskih sportskih federacija, Srbija može da se inati, ali se ta činjenica neće promeniti, uprkos vrednom Dačiću koji ništa drugo ne radi osim što finansira razne male državice (našim parama) samo da bi odustale od priznanja.
        Dečku, a i onima koji su ga pozvali, svaka čast, samo napred.

  3. Ne znam da li se sagovornici iz fudbalskih struktura sa Kosova prave naivni i ne vide problem ili su cisto bezobrazani. Ko prvo niko ne brani decku da igra za bilo koji klub bilo gde, niti da igra za Albaniju, Nemacku, Bosnu, Hrvatsku itd.. Reprezentaciju. Vec je problem da igra za otudjenu teritoriju od Srbije mimo njene volje, igranjem za Kosovo on promoviše nezavisnost istog u svetu a to je ko neka vrsta lobiranja sto je svakako upereno protiv Srbije. Jeste cinjenica da u medjunarodnom fudbalu poput Kosova igraju razne teritorije poput Welsa, Hong Konga koji je deo Kine ili Farskih Ostrva koja su deo Danske ali opet nebi trebalo da igra barem dok se Fss ne dogovori sa Fsk o nastupanju pod patronatom Fss-a

    1. Nije Kosovo otudjeno bez volje Srbije vec su tadasnji crveno-crni ideri Srbije koji su sada preobuceni u SNS kao i SPS, 1999 potpisali kapitulaciju i povuli se sa Kosova bez prava vracanja. Ne izvrcite cinjenice i ne pravite se naivni.

    2. A kada Vučić pregovara sa Tačijem da li on daje legalnost Kosovu?Secate ki se pre par godina odbojkasica juniorki kada nisu smele da igraju jer im je tako naredjeno.Samo udri Iliću po lopti i napred svaka ti se pozlatila,a na ove mucenike ne obracaj paznju

  4. Srbin u reprezentaciji albanske „drzave kosova“ je kao Jevrejin u reprezentaciji nacisticke Nemacke. Tesko da bi nacisti tim jednim Jevrejinom nekome dokazali kako su sjajni&dobri i kako je nacisticka Nemacka raj za Jevreje. Sustina te albanske tvorevine na Kosovu je anti-srpska, ta tvorevina je nastala na etnickom ciscenju Srba sa Kosova i na nasilnickoj albanizaciji. Mogu Albanci, koji su samo iz Pristine proterali 40.000 Srba da glume multietnicnost i kako im nacionalnost nije bitna ali tesko da ce bilo ko nasesti na tu jeftinu propagandu. Manipulisu tim mladicem za svoje nacionalisticke interese i treba da ih je sramota. A sta reci za ove „naivce“ koji u svemu tome vide „bezazleni sport“….

  5. Mladi Ivic utrcava na teren u dresu „republjik kosova“ dok u pozadini albanski „multietnicari“ masu uck zastavama, pevaju pesmice o „skijama“… Skroz normalno.

  6. U 60.i 70 godinama
    Fudbaleri koji su iz SFRJ igrali u inostrantvo nisu bili pozvani da igraju za reprezentaciju SFRJ. Zato je odlučeno u Beogradu. Nazvani su kao izdajnici, jel „nisu imali“ takoreći osećaj prema svojoj državi, nego je njih zanimao novac itd. Fadil Vokri od albanca nikada nije nazvan izdajnikom zato što je igrao za reprezentaciju jedne države koja je ugnjetavala njegov narod. Javnost u SFRJ je sa zakašnjenjem saznalo da vojna i državna bezbednost SFRJ, Fadilu Vokriju spremala likvidiranje. Zahvaljujući velikom predsedniku FK Partizana i velikom čoveku gosp. Zečeviću, spašen je život Fadila Vakrija. Za albance, Xhaka, Shaqiri, Mehmedi, Behrami, Xhemaili, Mustafi, Beqiraj i puno njih koji igraju za druge države kao Švajcarska, Crnu Gora
    Makedonija Nemačka, Finska nisu nazvani izdajnicima.
    U Beogradu ukus i viđenja ostala su ista.

    1. Ne znam da li se vi namerno pravite blesavi ili u cemu je stvar .Nema niko nista prottiv da decko igra za bilo koju drzavu! tipa Albaniju ,Nemacku ko Marin Spaniju ko Krkic itd. Problem je kada decko hoce da igra za deo Srbije teritoriju Kosova koja je pod upravom zapada mimo njene volje
      a Xhaka, Shaqiri, Behrami, Beqiraj i Januzaj i svi grdjani koji su rodjeni u Srbiji ili su poreklom preko roditelja povezani sa Srbijom su bili i bice dobrodosli kao Ljajic da nastupaju za Srbiju

    2. @Sused

      Vi Albanci ne odustajete od svoje izlizane mantre o „ugrozenosti“? Shvatas da ste vec odavno provaljeni i da te vase agit-narcis-naci-mitoman price vise ne prolaze ni kod male dece? Nego, kako bi vi Albanci reagovali SADA da neki Albanac sa Kosova pristane da igra za reprezentaciju Srbije? Kako ste se ponasali prema Albancima koji su radili za institucije Srbije tokom 90-tih godina? Sta se sa njima desilo? Odgovori, ali iskreno. Znas li koliko Srba nastupa za reprezentacije Nemacke, Austrije, Madjarske itd? Mnogo, da li ih neko naziva izdajnicima? Ne. Zato sto to ni blizu nije isto kao nastup za reprezentaciju te vase „drzave“, dzaba zamenjujes teze i dzaba izigravas nekakvu multietnicnost. Znamo vas jako dobro.

  7. Pravoslavni Srbin, Miroslav Kokotovic je odigrao 12 utakmica za ustasku NDH, dao je dva gola i 6 puta je bio kapiten reprezentacije NDH! Tako da nije ovo nista novo ili iznenadjujuce za Srbe. Sigurno je i u to vreme bilo nekih Srba koji su aplaudirali svom sunarodniku na reprezentativnoj karijeri. Uprkos tome sto su Srbi bili ili su u takvim reprezentacijama, znamo jako dobro i sta je bila NDH i sta je „drzava Kosova“.

  8. E moje kvazi patriote,objasnite mi molim vas,po kojoj logici Vuckovi naprednjaci „igraju u timu Ramusa Haradinaja na ministarskim pozicijama.Plitko,mnogo plitko!

  9. Albanci koriste fazone koje je koristio Milosevic, koji je imao citavu ekipu „postenih Albanaca“ koje je vodao cak i u Rambuje. Njihovo prisustvo je trebalo da posluzi propagandi o tome da ne predstavljaju Albance samo Taci ili Rugova i da Albanci zele samo otcepljenje kada ima i onih koji su za ostanak u okviru Srbije i koji smatraju Srbiju za svoju drzavu. Neka se Albanci prisete koliko su ti njihovi sunarodnici bili cenjeni na Kosovu. Isti fazon koriste, sa zakasnjenjem od par decenija i Albanci. Imaju svoje „postene srpske partije“, „postene srpske politicare“ a sada imaju i „srpskog postene fudbalera“, koji prihvataju „realnost“. Neka se ovaj mali raspita kako su zavrsili i gde su oni Milosevicevi „posteni Albanci“, manje-vise to i njega ceka, cim odradi sta treba, ode on niz vodu….

Ostavite komentar


Sport

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.