Retklifovo prvo mače: Niko u Premijer ligi ne ustaje iz ponora češće od Mančester junajteda 1Foto: EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

U praznični okršaj s Aston Vilom na Old Trafordu u 19. kolu engleske fudbalske Premije lige Mančester junajted je ušao s crnom serijom.

Nije postigao gol na poslednje četiri utakmice, štop mu se desilo prvi put posle 1992, a pošto su gosti iz Birmingema vodili na poluvremenu s 2:0, izgledalo je da će ta niska biti nastavljena i da će publika još jednom otići razočarana iz Teatra snova.

U prvoj utakmici od kada je britanski poslovni čovek Džim Retklif kupio 25 odsto akcija klluba od Glejzerovih za 1,4 milijardi evra, „crveni đavoli“ su načinili potpuni preokret.

Ukoliko pod njegovim zamislima engleski velikan počne da se vraća na staze stare slave (titulu prvaka Engleske nema od odlaska Aleksa Fergusona s mesta trenera 2013), ustajanje iz ponora protiv Vile još više će dobiti na značaju u kulturi sećanja.

Podsticaj za veleobrt dao je 19-godišnji Argentinac Alehandro Garnačo golovima u 59. i 71. minutu.

Junajted je dobio krila, a pobedonisni pogodak je u 82. minutu dao danski napadač Rasmus Hejlund u 82. Njemu je to prvenac u Premijer ligi. Stigao je prošlog leta iz Atlante za 17 miliona evra.

Od pokretanja Premijer lige 1992. Mančester junajted ima najviše pobeda kad je gubio s dva ili više golova razlike – 14.

Još jednom su gledaoci na Old Trafordu prisustvovali takvim uzbuđenjima u prvenstvu ove sezone.

U njenom najranijem delu Notingem Forest je stekao dva gola prednosti već u 4. minutu. Domaćin je do kraja prvog poluvremena smanjio zaostatak, a nastavku meča potpuno ga je nadoknadio.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari