Kristijano Ronaldo iskoristio sva tri penala da umakne Mitroviću 1Foto: EPA-EFE/STR

U odloženoj utakmici 17. kola saudijske fudbalske lige Al Nasr je kao gost u Džedi preslišao šampiona Al Itihad, rastavljajući ga na sredini šampionata, sva je prilika, definitivno od trona.

Meč je bio pomeren jer je Al Itihad nedavno učestvovao na Svetskom klupskom prvenstvu kao prvak zemlje domaćina (prvi put igrano u Saudijskoj Arabiji.

Izgledalo je da će duel u Džedi biti neizvestan i kad je Al Itihad poveo s 1:0 u 14. minutu i pošto je izjednačio na 2:2 u 51, ali ga je protivnik iz Rijada dotukao s 5:2.

Prelomni trenutak je bio penal za goste u 68. minutu. Igrač domaćeg tima je potpuno bespotrebno i na ivici živaca skrivio prekršaj za najstrožu kaznu, što je potvrđeno gledanjem VAR-a.

Iako je golman otišao u pravu stranu, reski šut Kristijana Ronalda je neuhvatljivo pogodio donji desni ugao.

Portugalskom asu je to bio drugi gol s bele tačke u utakmici.

Prvi je postigao za 1:1 u 19. minutu, pošto je i najveća zvezda domaćih Francuz Karim Benzema, nekadašnji Ronaldov saigrač u Realu, bez potrebe i neoprezno faulirao protivničkog igrača u svom šesnaestercu.

Poslednja dva pogotka je dao Senegalac Sadio Mane.

Kristijano Ronaldo se učvrstio na čelu liste strelaca s 19 golova (šest s bele tačke).

I pogodak koji je dao u prošlom kolu bio je iz jedanaesterca.

Tako je svom prvom pratiocu Aleksandru Mitroviću iz Al Hilala, koji ga je u jednom trenutku dostigao (pet iz penala), umakao za tri gola.

Al Hilal vodi s 50 bodova, a iza njega je Al Nasr s 43. Al Itihad je tek šesti s 28.

Prvoplasirani je u sledećem kolu, u petak (29. decembar), gost Al Fajhe, koju vodi Vuk Rašović, a gol joj čuva Vladimir Stojković, dok je napadač Milan Pavkov već neko  vreme daleko od prvog tima.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari