Mesec Megvajera: Četrnaest godina posle Vidića drugo priznanje odbrambenom igraču Mančester junajteda 1Foto: EPA-EFE/DANIEL HAMBURY

Za najboljeg igrača engleske fudbalske Premijer lige za novembar izabran je štoper Mančester junajteda Hari Megvajer (30), često osporavan zbog medveđih usluga koje je pravio i timu i reprezentaciji Gordog Albiona.

„Crveni đavoli“ su s Megvajerom u središtu svog poslednjeg bedema pobedili u sve tri utakmice prošlog meseca, a mreža im se nije zatresla: u Londonu protiv Fulama 1:0, na Old Trafordu protiv Lutona 1:0 i u Liverpulu protiv Evertona 3:0.

Poslednji defanzivac koji je dobio tradicionalno priznanje bio je Kamerunac Žoel Matip iz Liverpula u februaru 2022.

Mesec Megvajera: Četrnaest godina posle Vidića drugo priznanje odbrambenom igraču Mančester junajteda 2
Foto: EPA/ROBERT GHEMENT

Jedini iz Mančester junajteda jeste Nemanja Vidić za januar 2009. U tom mesecu pre skoro 15 godina mančesterski velikan je postigao svih pet pobeda bez primljenog gola, a ukupno devet takvih s dve decembarske i dve februarske. Kad se na to dodaju i dva remija 0:0 u to vreme, dolazi se do rekorda holandskog golmana Edvina van der Sara u Premijer ligi – 1.032 minuta bez primljenog gola.

U ovoj sezoni prethodno su nagrađeni Englez Džejms Medison (Totenhem) u avgustu, Korejac Son (Totenhem) u septembru i Egipćanin Mohamed Salah (Liverpul) u oktorbru.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari