Vojvodina potvrdila da je iz ekipe odstranila svog kapitena zato što je prisustvovao evroligaškoj utakmici između Partizana i Efesa 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Uprava Fudbalskog kluba Vojvodina potvrdila je da je odstranila iz ekipe Filipa Malbašića zato što je kapiten Novosađana prisustvovao utakmici košarkaške Evrolige između Partizana i Efesa.

Malbašić je sa sinom u četvrtak u „Areni“ posmatrao duel Partizana i ekipe iz Istanbula, zbog čega se nije našao u sastavu Vojvodine koji je u subotu u 23. kolu Superlige u Ivanjici osvojio bod (2:2) u duelu sa Javorom.

– Vеst jе tačna i Filip Malbašić jе odstranjеn iz našе еkipе. Na košarkaškoj utakmici Evroligе izmеđu Partizana i Efеsa u Bеogradu, pružao jе podršku bеogradskom klubu, u njеgovim obеlеžjima. Zbog toga smo ga odstranili i nеma pravo ni da trеnira s našom еkipom. Vidеćеmo još tokom narеdnih dana da li i kakvi ćе dalji potеzi da uslеdе – izjavio je sportski direktor Vojvodine Marko Jovanović za “Dnevnik”.

Jovanović je propustio da kaže da su Malbašiću „presudili“ najvatreniji navijači Vojvodine „Firma“, koji su izvršili pritisak na čelnike kluba da odstrane kapitena iz ekipe nakon što se tokom televizijskog prenosa našao u kadru u trenutku dok se sa sinom radovao jednom od koševa Partizana.

Taj snimak našao se ubrzo na društvenim mrežama, dan kasnije Malbašiću je bila oduzeta kapitenska traka, potom je odstranjen iz tima i zabranjeno mu je da trenira sa saigračima.

Da podsetimo, navijačka grupa „Firma“ tražila je da Željko Rebrača, predsednik Upravnog odbora Košarkaškog kluba Vojvodina podnese ostavku zato što je prošle godine prisustvovao evroligaškoj utakmici između Partizana i Reala.

Rebrača je uspeo da zadrži funkciju nakon što je uputio javno izvinjenje, a potom javno priznao i da je uprava fudbalske sekcije Vojvodine pomogla da se „situacija reši“.

Filip Malbašić je ponikao u Radničkom sa Novog Beograda, karijeru je nastavio u Radu, a nakon dve sezone na Banjici prešao je u Hofenhajm.

Kao pozajmljeni igrač bundesligaša igrao je u Partizanu, Legiji iz Gdanjska, a šest meseci pre nego što mu je istekao ugovor, kao slobodan igrač potpisao je za Vojvodinu, čiji je član bio tokom godinu i po dana.

U kasnijem delu karijere Filip Malbašić je igrao za Tenerife, Kadiz i Burgos, da bi se u julu 2022. vratio u Srbiju i potpisao novi, dvogodišnji ugovor sa Vojvodinom.

Za Novosađane je odigrao ukupno 125 utakmica, postigao 35 golova uz 15 asistencija.

Filip Malbašić je za reprezentaciju Srbije do 21 godine zabeležio 11 nastupa i postigao dva gola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari