Fudbaler Jovetić donirao 50.000 evra za borbu protiv korona virusa 1Foto: EPA/JULIO MUNOZ

Kapiten fudbalske reprezentacije Crne Gore Stevan Jovetić uplatio je 50.000 evra u zajednički fond za borbu protiv korona virusa.

On je, u pismu Nacionalnom kordinacionom telu, odao poštovanje i divljenje prvenstveno lekarima i medicinskom osoblju, kao i svim građanima Crne Gore, prenela je Mina.

„Oni u ovom momentu pokazuju ono što nas je uvek krasilo kada je teško: odmerenost, doslednost i solidarnost, pokazuju snagu našeg zajedništva i spremnost da svi igramo za nacionalni tim“, rekao je Jovetić.

On je naglasio da će proći problemi sa korona virusom i da će se zajednički radovati.

„U sportu i životu. Čast mi je, pridružujući se brojnim ljudima dobre volje i prijateljima naše države, da u zajednički fond uplatim 50.000 evra u nadi da se brzo gledamo u mojoj, ponosnoj Crnoj Gori. Ostanite doma“, rekao je Jovetić.

Vlada Crne Gore je na tviter nalogu zahvalila Jovetiću.

Pre Jovetića aspiratore su donirali crnogorski reprezentativci Stefan Savić i Luka Đorđević i mnogi drugi sportisti i sportski radnici.

Fudbalski savez Crne Gore odlučio da donira sedam aspiratora i za to opredelio više od 150.000 evra Kliničkom centru Crne Gore i opštim bolnicama u Beranama, Bijelom Polju, Pljevljima, Nikšićiću, Kotoru i Baru.

Zbog otežane nabavke medicinskog materijala i aparata u ovom trenutku, Fudbalski savez će bolnici „Danilo I“ na Cetinju naknadno donirati respirator.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari