Fudbaler Njukasla Tripije odsustvuje najmanje dve utakmice zbog povrede 1Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Fudbaler Njukasla Kiran Tripije propustiće najmanje dve utakmice zbog povrede lista, rekao je danas njegov trener Edi Hau.

Tripije se povredio prošlog vikenda u utakmici protiv Vulverhemptona (3:0) u Premijer ligi i morao je da napusti teren početkom drugog poluvremena.

„Radi se o lakšoj povredi, ali su pregledi pokazali dovoljno da na njega ne možemo da računamo u naredne dve utakmice. Nadamo se da će se vratiti na teren u prvom meču posle reprezentativne pauze, iako to nije garantovano“, rekao je Hau.

Njukasl u ponedeljak igra protiv Čelsija u Premijer ligi, a naredne subote protiv Mančester sitija u četvrtfinalu FA kupa.

Tripije će zbog povrede najverovatnije propustiti i prijateljske utakmice reprezentacije Engleske krajem meseca.

Tripije je protiv Vulverhemptona u 52. minutu zamenio Tino Livramento i postigao je gol u nadoknadi vremena, prvi za Njukasl otkako je došao u klub prošlog leta.

„To je briljantan početak njegove karijere u Njukaslu, bilo da je igrao na desnom ili levom beku ili na spoljnim pozicijama, što je bio slučaj zbog naših teškoća sa povredama. On je pokazao trkačke sposobnosti, a zatim i kvalitet da postigne gol. Oduševljen sam njegovim početkom“, naveo je Hau.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari