Fudbaleri Crvene zvezde dočekuju Trabzonspor u utakmici 5. kola Lige Evrope: Odlučujuća bitka za evropsko proleće 1Miloš Milojević. Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde sutra (21.00) na svom stadionu dočekuju Trabzonspor u meču 5. kola Lige Evrope. Za crveno-bele ovo je odlučujuća utakmica za ambicije kluba u ovogodišnjem ciklusu evropskih klupskih takmičenja.

Srpski šampion trenutno se nalazi na poslednjem mestu na tabeli grupe H, sa tri boda manje od Monaka i sutrašnjeg rivala i šest bodova zaostatka u odnosu na vodeći Ferencvaroš i neophodan im je trijumf kako bi u poslednjem meču grupne faze, na gostovanju protiv Monaka, sami odlučivali o svojoj sudbini.

Na prvom susretu ova dva tima, koji je odigran polovinom septembra u Turskoj, ekipa Miloša Milojevića doživela je poraz (2:1) nakon što je prikazala verovatno najlošiju evropsku partiju u poslednjih nekoliko godina. Teško je očekivati da crveno-beli mogu da ponove tako lošu igru, što je dodatni razlog za optimizam trenera crveno-belih Miloša Milojevića.

„Očekivanja su ista kao i uvek. Želimo pobedu. U svim evropskim mečevima smo bili ravnopravan rival, odlučivali su detalji. Nekada sam preoštar, i na toj utakmici sa Trabzonom smo bili konkurentni. Oni su dali četiri gola Monaku. Ali sada je sve to nebitno. Očekujem veliku podršku sa tribina i dobru igru“, rekao je prvi stručnjak tima iz Ljutice Bogdana najavljujući duel.

Eventualnom pobedom crveno-beli bi imali šest bodova i došli bi u priliku da, ukoliko Monako sutra trijumfuje nad Ferencvarošem u Budimpešti, u poslednjem kolu čak izbore i prvo mesto na tabeli grupe H.

„Neću da kalkulišem, gledaćemo samo nas. Naš plan je da dobijemo Trabzon i da u poslednjem kolu rešavamo sudbinu. To je od početka bio plan. Nismo kukali kada smo dobili grupu. Cilj nam je bio da se sve odlučuje u poslednjih 90 minuta. Postoji šansa da se to desi“, kaže Milojević.

Izostanak povređenog Sanoga iziskuje promene u veznom redu, međutim, Milojević smatra da ima veliki izbor igrača koji mogu da igraju na poziciji zadnjeg veznog.

„Ne postoji problem, postoje samo solucije i igrači u koje verujemo. Ako biste me pitali da li bih voleo da na tom mestu imam Kantea, moj odgovor bi bio pozitivan. Priključio nam se Kvins Kangva, ima tu još solucija. Možda i odigra neko ko do sada nije dobio šansu, pa velika utakmica stvori velikog igrača“.

Od prvog međusobnog susreta ova dva tima turski šampion je značajno popravio formu i nalazi se u seriji dobrih rezultata.

„Bolji su nego što su bili u septembru. Dugo nemaju poraz, dobili su Monako. I pre prvog meča smo znali da imaju oformljen i dobar kadar. Međutim, imamo prostor da odigramo dobru protiv njih. Potrebno je da imamo dobru energiju i jasne principe u igri“, smatra Milojević.

Trener Trabzona Abdulah Avči neće moći da računa na nekoliko igrača, a za igru njegovog tima največi problem biće izostanak urugvajskog napadača Maksija Gomeza. Neizvestan je nastup i njegove zamene Đaninija, koji bio u ekipi na poslednje dve prvenstvene utakmice.

„Mogu da igraju sa Đaninijem ili turskim napadačem. Ako budu izabrali prvu opciju, očekujem Jazičija na jednom boku. Kako god, vezni red im je najjača snaga. Tu su Hamšik i Bakasetas. Moraćemo to da rešimo“, rekao je trener Crvene zvezde.

Grupa H (5. kolo)
Crvena zvezda – Trabzonspor 21.00
Ferencvaroš – Monako 21.00
Ferencvaroš        4   3   0   1      9
Trabzonspor      4   2   0   2     6
Monako                    4   2   0   2     6
Crvena zvezda   4   1   0   3     3
6. kolo (3. novembar): Monako – Crvena zvezda (18.45), Trabzonspor – Ferencvaroš (18.45).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari