Fudbaleri Crvene zvezde i Vojvodine lako do četvrtfinala Kupa, Vršac izbacio kruševački Napredak 1Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde, Vojvodine, Čukaričkog, Voždovca, Vršca, Radnički 1923 i Novog Pazara plasirali su se među osam najboljih ekipa u Kupu Srbije, a poslednji meč osmine finala igra se u četvrtak (16.00), kada Partizan dočekuje Grafičar

Najveće iznenađenje ove runde takmičenja napravili su igrači Vršca, tima koji nastupa u Prvoj ligi Srbije, koji su danas na svom terenu eliminisali kruševački Napredak pogotkom Milivojevića u 66. minutu.

Pred gotovo praznim tribinama stadiona „Rajko Mitić“ Crvena zvezda je pobedila niški Radnički sa 5:0, a sve golove domaći su postigli u prvom poluvremenu.

Poveli su u 12. minutu pogotkom Nikole Kneževića, igrača koji na dvojnu registraciju nastupa za OFK Beograd, potom je mrežu Radničkog pogodio Aleksandar Katai u 17. minutu, a dva minuta kasnije u strelce se upisao i Šerif Endiaje.

Vladimir Lučić je u 25. minutu povisio na 4:0, a konačan rezultat postavio je Žan Filip Kraso sa penala u 38. minutu.

U poluvremenu oba trenera napravili su po četiri izmene i to je, po svemu sudeći, uticalo na to da u igri bez puno uzbuđenja više ne bude golova.

U „Vojvodina je kao gost slavila protiv ekipe Mladost GAT sa 3:0, a strelci za pobednički tim bili su Vladimir Miletić u 40, Dejan Zukić u 43. i Stefan Vukić u 83. minutu. Prošlosezonski Superligaš Mladost nalazi se na poslednjem mestu na tabeli Prve lige Srbije, pa je Vojvodina stigla do pobede bez puno truda.

U ostalim danas odigranim utakmicama osmine finala postignuti su ovi rezultati: Radnički 1923 – Smederevo 5:0, Čukarički – Javor 4:1, Voždovac – Radnički Sremska Mitrovica 6:3. Juče je Novi Pazar pobedio u Inđiji rezultatom 3:2.

Utakmice četvrtinala Kupa Srbije na programu su 10. aprila 2024. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari