Fudbaleri Partizana, ipak, pobedili Bačku 1Foto: starspsort (arhivska fotografija)

Posle debakla u Izmiru (poraz od Bešiktaša 3:0) na stadionu Partizana prvenstvenom meču sa Bačkom prisustvalo je, očekivano, malo pristalica crno – belih, tek nešto više od hiljadu njih.

Imali su pametnija posla i – bili su u pravu.  U prvom poluvremenu, praktično, nije imalo šta da se vidi. Gosti su se, relatvno, umešno branili, a crno – beli nisu bili ni blizu ideje a kamoli rešenja za njihov „bunker“.

Jedinu, kakvu – takvu šansu fudbaleri Parizana imali su u 14. minutu kada je posle centaršuta Zakarića štoper Marković glavom poslao loptu za malo iznad prečke.

S druge strane fudbaleri Bačke su čekali priliku da iz kontranapada ugroze gol domaćina i dočekali je u 35. minutu kada je Milan Makarić dobio loptu u prostor, obišao je Filipa Kljajića, ali je otišao isuvše desno, u „mrtav ugao“ i nije mogao da pogodi gol.

Praktično na samom početku drugog poluvremena ( 50. minut) mladi Svetozar Marković je „namestio glavu“ i posle centaršuta Nemanje Nikolića poslao loptu u mrežu gostiju.

U 67. minutu posle centaršuta Zakarića Gomeč je bi „malo“ kratak, propala idealna šansa da se obezbedi pobeda i – stigla je kazna.

Makarić je đonom išao na Miletića, sudija to nije sankcionisao, pa je Miletić „uzeo pravdu u svoje ruke“ – šutnuo je s leđa Makarića i opravdano dobio crvene karton (Makarić žuti).

To je nateralo trenera Partizana Zorana Mirkovića da iz igre povuče Gomeša a na teren pošalje eks kapitena Miroslava Vulićevića.

Bačka ne uspeva da iskoristi brojčanu prednost na terenu, imaju loptu u svom posedu, ali ne znaju šta će sa njom. U 83. minutu bek domaćih Šehoivić je u kontri izbio sam ispred golmana Bačke, došlo je do sudara posle kog su domaćini tražili jedanaesterac, ali je sudija Aleksandar Žiuvković pokazao da se igra nastavi.

Dva minuta kasnije Šehović je morao da napusti teren, a umesto njega u igru je ušao Urošević.

Uspeli su crno – beli da sačuvaju svoj gol, osvoje tri boda, ali su za igru, zasluženo, „nagrađeni“ zvižducima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari