Fudbaleri Partizana odigrali nerešeno sa Napretkom 1Foto: STARSPORT

Fudbaleri Partizana odigrali su večeras nerešeno 2:2 protiv Napretka u Kruševcu, u utakmici četvrtog kola Super lige Srbije.

Napredak je poveo u 11. minutu golom Igora Ivanovića, a izjednačio je Rajko Brežančić u 14. minutu. Ivanović je ponovo bio strelac u 29. minutu, a bod crno-belima doneo je Sejduba Suma u 66. minutu.

Partizan iz tri utakmice ima sedam bodova, a Napredak je osvojio prvi bod u četiri meča.

Utakmica je počela minutom ćutanja zbog smrti dvojice nekadašnjih fudbalera Partizana Fahrudina Jusufija i Dejana Čurovića. Partizan je prvi zapretio, šutem Đorđa Ivanovića, a na drugoj strani u devetom minutu uzvratio je Ivanović, čiji je šut dobro odbranio golman crno-belih.

Napredak je posle dobre akcije poveo u 11. minutu golom Ivanovića. Tri minuta kasnije posle duplog pasa sa Ognjenom Ožegovićem, izjednačio je Rajko Brežančić.

Posle toga ekipe su imale po jednu šansu, preko Đura Zeca, odnosno Saše Zdjelara, a Napredak je ponovo poveo u 29. minutu. Mitar Ćuković je centrirao sa leve strane, Ivanović se dobro oslobodio čuvara i postigao svoj drugi gol na meču.

Ivanović je u 41. minutu mogao da postigne treći gol, posle kontranapada i dobre akcije je šutirao, ali je Vladimir Stojković dobro odbranio. U prvom minutu nadoknade, domaći su ponovo imali ozbiljnu priliku kada je Zec bio u šansi, ali je u poslednjem trenutku dobro intervenisao Strahinja Pavlović.

Na početku drugog poluvremena u tim Partizana ušli su Sejduba Suma i Takuma Asano, umesto Ivanovića i Filipa Stevanovića. Crno-beli su napadali, a gol su postigli u 66. minutu kada je Suma zatresao mrežu posle dobrog dodavanja Zorana Tošića.

Partizan je do kraja imao više loptu, ali nije uspeo da postigne gol, pa je zabeležio prvi remi u prvenstvu, dok je Napredak prekinuo niz od tri poraza.

U petom kolu Partizan će dočekati Rad, a Napredak će u Šapcu igrati protiv Mačve.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari