Fudbaleri Severne Makedonije pobedili Italiju u kvalifikacijama za SP 1Foto: EPA-EFE/CARMELO IMBESI

Fudbalska reprezentacija Severne Makedonije priredila je jedno od najvećih iznenađenja u istoriji kvalifikacija za Svetsko prvenstvo nakon što je uspela da eliminiše Italiju pobedom u Palermu od 1:0.

Makedonija je slavila u Palermu golom Trajkovskog i prošla u finale plej-ofa za Mundijal u Kataru.

Predsednik i premijer Makedonije čestitali fudbalerima pobedu nad Italijom

Predsednik i premijer Severne Makedonije, Stevo Pendarovski i Dimitar Kovačevski, čestitali su večeras fudbalskoj reprezentaciji pobedu nad Italijom i plasman u finale baraža za Svetsko prvenstvo.

„Kakva senzacija! Bravo momci, bravo! Pravi ste heroji, večeras ste pokazali šta znači borbenost, želja, istrajnost! Neverovatna pobeda koja je rezultat mnogo rada i truda, ali pre svega ljubavi prema nacionalnom dresu. Čestitam treneru (Blagoju) Milevskom i celoj ekipi, ovo veče nikada nećemo zaboraviti“ napisao je Kovačevski na Fejsbuk profilu, koji je utakmicu gledao u Briselu, gde je prisustvovao NATO sastanku.

Fudbaleri Severne Makedonije plasirali su se večeras u finale baraža za Svetsko prvenstvo, pošto su u Palermu golom Aleksandra Trajkovskog u drugom minutu nadoknade pobedili selekciju Italije.

Pendarovski je makedonskim fudbalerima čestitao na pobedi, požrtvovanju, hrabrosti i borbenosti u utakmici protiv jakog protivnika.

„Naši fudbalski heroji su već ispisali istoriju makedonskog fudbala. Korak bliže Kataru, zahvalni smo na radosti koju nam pružate“, napisao je Pendarovski.

Pobedu fudbalerima Severne Makedonije nad Italijom čestitala je i američka ambasada u Skoplju preko društvenih mreža, a pojedini navijači su posle utakmice počeli da se okupljaju u centru grada kako bi proslavili pobedu.

Severna Makedonija će finale baraža igrati na gostovanju protiv Portugala, 29. marta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari