Fudbaleri Srbije optimisti pred utakmicu sa Irskom 1Foto: Starsport

Na osnovu poslednjih izjava stiče se utisak da reprezentativcima Srbije pogled ka Rusiji izgleda najmanje maglovit u odnosu na sve one koji pasionirano prate fudbalska dešavanja u našoj zemlji i na Starom kontinentu.

Puleni Slavoljuba Muslina pripremaju se u Staroj Pazovi za start kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. i meč sa Republikom Irskom 5. septembra na stadionu „Rajko Mitić“ (20.45). Intenzitet treninga polako će se povećavati do kraja nedelje, a zatim prerasti u taktički, sa jasno podeljenim instrukcijama prvog čoveka struke „orlova“ tačno po linijama tima.

Percepcija i tehničko-taktička obučenost irskih fudbalera zahtevaće od Baneta Ivanovića i saigrača da naprave izvesne korekcije, jer protivnik preferira igru dugih pasova i munjevit prelazak u kontranapad, što će naterati „orlove“ da poslednju liniju pomere visoko i kratkim pasovima pokušaju da izigraju protivničke spore štopere. Presing na rivalsku poslednju liniju, koju mahom čine igrači Čempionšipa, bio bi najbolje rešenje, a uspešnost će zavisiti od sposobnosti veznog reda da ne dozvoli protivniku da iznese loptu do centra, jer bi u protivnom kontra lako mogla da „sevne“.

– Oni se oslanjaju na brze kontre, a na nama je da probijemo njihov defanzivni blok. Mislim da imamo i znanja i moći to da učinimo. Treba nam podrška sa tribina. Ona može biti ključna u pojedinim trenucima, jedan od svakako bitnih faktora na startu kvalifikacija. Nadam se da će navijači doći da podrže reprezentaciju – izjavio je Andrija Pavlović.

Napadač danskog Kopenhagena solidno se uklopio u novu sredinu po dolasku iz Čukaričkog. Još uvek je „zelen“ kada su nastupi za seniorsku reprezentaciju u pitanju; s obzirom na hroničnu neefikasnost mogao bi da bude džoker u špilu karata Slavoljuba Muslina. Uprkos opštem rezultatskom sivilu u poslednjih šest godina Pavloviću pogled na aktuelnu generaciju deluje vedro.

– Pred nama je novi početak i imamo želju da ostvarimo rezultat koji bi nam mnogo značio na startu kvalifikacija. Mislim da ova reprezentacija ima lepu perspektivu, dobru saradnju sa selektorom i naravno, veliki motiv da ostvari uspeh – poručio je centarfor srpskog tima.

Spremni fizički i psihički

– Bićemo spremni i psihički i fizički za važan meč. Znamo koliki je značaj predstojeće utakmice, znamo da bi tri boda na startu kvalifikacija vratila veru u konačan uspeh, donela samopouzdanje pred naredne mečeve. Mislim da se na treninzima radi konkretnije na nekim stvarima nego ranije, a igramo i u novom sistemu koji je veoma zahtevan. I vidi se pomak. Važan detalj je presing, ukoliko na tom planu budemo odgovorili u punoj meri, onda će sve biti lakše – smatra Stefan Mitrović, štoper belgijskog Genta.

Podrška navijača

– Znamo kako igraju, odakle preti najveća opasnost. Spremamo se dobro, istovremeno nadamo da će navijači doći da nas podrže na novom putu – istakao je povratnik u reprezentaciju Jagoš Vuković, defanzivac turskog Konjaspor, koji je prethodno za nacionalni tim nastupao kada je selektor bio Radomir Antić.

Tošić napustio trening

Zoran Tošić izvesno neće moći da pomogne saigračima protiv Republike Irske. Iskusni bočni fudbaler moskovskog CSKA povredio se nedavno u derbiju sa Zenitom kada je osetio bol u desnom kolenu napustivši stadion na štakama. On je došao u Staru Pazovu kako bi podržao saigrače, ali je uvodni trening u utorak napustio dosta ranije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari