Fudbalski kamp Barselone na leto u Beogradu (VIDEO) 1Foto: Barselona/Facebook

Zvanični kamp Fudbalskog kluba Barselona „Barca Academy“ biće ove godine održan u Beogradu od 21. do 25. juna na terenima Kovilovo rizorta, koji će biti besplatan za vanserijski talentovanu decu bez roditelja, saopšteno je danas.

Mladi talenti od šest do 16 godina iz cele Srbije i iz drugih zemalja, imaće priliku da sa trenerima iz Barselone i licenciranim trenerima sa Balkana nauče fudbalsku tehniku tipičnu za FK Barselona, navodi se u saopštenju za javnost.

Dodaje se da će najbolji igrači po proceni španskih trenera dobiti besplatan put u Barselonu i trenažni proces u školi fudbala La Masija, iz koje su potekla najveća imena španskog kluba Mesi, Ćavi i Inijesta, rekao je direktor Barseloninog kampa za Srbiju Miroslav Radoičić.

Precizira se da će mladi fudbaleri na kampu učiti tehnike i veštine igre kratkih pasova, poznate kao „tika-taka“.

Deca će imati dva treninga dnevno i svaki dan čas španskog jezika, a za slobodno vreme pripremljen im je i zabavno-edukativni program.

Ove godine će kamp biti specifičan po tome što će u njemu biti po prvi put prezentovan NTC fudbal, koji ima za cilj da spoji u jedno fudbalsku tehniku i kognitivne funkcije mozga.

Biće organizovano i predavanje „Bezbednost dece na internetu“, predavača Igora Jurića, osnivača Fondacije „Tijana Jurić“.

Ove godine na kampu će gosti biti deca sa Daunovim sindromom i toga dana u kampu igraće se inkluzivna utakmica, koja ima za cilj da nauči decu prihvatanju razlika, poštovanju i jednakosti, najavio je Radoičić.

Više informacija o kampu može se pronaći na sajtu www.barcaacademyserbia.com ili na Instagram i Fesjbuk stranici fcbcampserbia.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari