Fudbalski savez Srbije donirao sportsku opremu klubovima u Subotici i Somboru 1Foto: Grad Subotica

Fudbalski savez Srbije (FSS) nastavio je sa akcijom podele opreme klubovima iz cele Srbije, pa je tim povodom na Gradskom stadionu predstavnicima Područnih fudbalskih saveza Subotice i Sombora uručeno po 25 garnitura sportske opreme.

Gradonačelnik Subotice, Stevan Bakić, je tom prlikom izjavio da će ta sportska oprema puno značiti subotičkim klubovima koji se takmiče u gradskoj ligi, prenosi Grad Subotica.

„Na teritoriji Područnog fudbalskog saveza Subotice opremu će dobiti 25 klubova, od kojih je 13 sa područja grada Subotice i svi su članovi gradske fudbalske lige. Ova donacija je značajna, tim pre što su upravo ti sportski kolektivi u poslednje vreme sve aktivniji u radu sa decom, što je izuzetno važno za razvoj fudbala u našoj sredini“, istakao je Bakić.

Dodao je da je poznato da je Subotica grad sportova u kojem, kako je naveo, funkcioniše više od 150 sportskih kolektiva koji se takmiče u raznim granama sporta i u raznim stepenima takmičenja, od kojih su 28 fudbalski klubovi.

„Subotica je poznata i po Fudbalskom klubu Spartak, dugogodišnjem uspešnom članu Super lige, kao i po Ženskom fudbalskom klubu Spartak, koji je osvajač 13 titula šampiona Srbije i višestruki osvajač Kupa Srbije. Manje je poznato, a mi Subotičani se i time ponosimo, da je najstariji fudbalski klub u našoj zemlji FK Bačka, osnovan 1901. godine, koji je prošle godine obeležio 120 godina postojanja“, podsetio je gradonačelnik.

Predsednik Fudbalskog saveza Vojvodine Dragan Simović je kazao da Fudbalski savez Vojvodine nastoji da pomogne rad manjih fudbalskih klubova.

„Dragoceni su nam upravo ti mali fudbalski klubovi koji naše mališane odvajaju od ekrana i tableta i dovode ih na fudbalski teren. Ubuduće usmeriti pažnju na male fudbalske klubove koji se nadmeću u nižim rangovima takmičenja“, rekao je Simović.

Izvesno je da ćemo i ubuduće pomagati amaterske klubove, dodao je zamenik predsednika FSS-a Nenad Bjeković.

„Svestan sam da to nije ništa posebno, ali klubovima koji su baza srpskog fudbala može da bude od velike koristi. Želim da vam nova oprema donese sreću i da u njoj ostvarite zacrtane ciljeve“, zaključio je Bjeković.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.