Španija i Grčka su u okviru poslednjeg kola grupe D odigrali meč bez takmičarskog značaja, ali se „crvena furija“ posle njega pridružila Hrvatskoj i Holandiji kao jedinim ekipama koje su sa maksimalnim učuinkom završile prvu fazu EP, dok su Grci u svom pokušaju odbrane naslova ostali bez ijednog boda.

Španija i Grčka su u okviru poslednjeg kola grupe D odigrali meč bez takmičarskog značaja, ali se „crvena furija“ posle njega pridružila Hrvatskoj i Holandiji kao jedinim ekipama koje su sa maksimalnim učuinkom završile prvu fazu EP, dok su Grci u svom pokušaju odbrane naslova ostali bez ijednog boda. „Helenima“ je mao falilo da budu jedina selekcija koja je svoje učešće na turniru okončala bez ijednog postignutog kola, ali se Haristeas potrudio da njega i ekipu spasi još jedne sramote (jedini na EP zabeležili sva tri poraza). Igrač utakmice Ćabi Alonso bio je zadovoljan učinkom ekipe koju je na teren poslao Luis Aragones.
– Za nas je bilo veoma važno da dobijemo ovaj meč kako bismo dobili još više na samopouzdanju. malo smo komplikovali u prvom poluvremenu, ali smo na kraju, ipak, zadovoljni. Idemo korak po korak. Sada kada je grupna faza gotova mislimo jedino o Italiji i samo nam je taj meč u glavi – rekao je Alonso.

Kladionica – Holandija najveći favorit, sledi Španija

Najveći favorit za osvajanje Evropskog fudbalskog prvenstva je Holandija, bar prema kladionici Vilijam Hil, koja je na pobedu „lala“ odredila kvotu od 7-2. Holandija u subotu u Bazelu igra protiv Rusije, čije su šanse procenjene na 14-1. Drugi favorit prema najpoznatijoj svetskoj kladionici, sa sedištem u Londonu, jeste Španija sa odnosom 4-1. Španci će u četvrtfinalu igrati protiv svetskog prvaka Italije, koja je dobila 11-2. Portugal ima šanse od 9-2 i sastaje se sa Nemcima, koji imaju kvotu 11-2. Hrvatska ima odnos 7-1, a njen rival u četvrtfinalu Turska je, čija je kvota 25-1.

Grci su odlično počeli meč, poveli preko Haristeasa, ali nisu imali dovoljno snage da zadrže prednost i španski rezervisti su uspeli da preokrenu rezultat u svoju korist. Uprkos tome selektor šampiona iz 2004. Oto Rehagel zadovoljan je nastupom svojih pulena.
– Nije sramota izgubiti od svih ovih timova, ali mi je žao što nismo upisali bar jedan remi. Želeli smo da se na dostojanstven način oprostimo od turnira i to smo postigli. Nismo očekivali da ćemo ponoviti uspeh sa prošlog EP, hteli smo samo da pružimo maksimum pa šta bude. Ponosan sam na svoje igrače – rekao je nemački stručnjak.
Grci su učešće na EP završili bez ijednog osvojenog boda i sa samo jednim datim golom, dok su Španci prvi i u četvrtfinalu 22. juna sastaju se sa Italijom, aktuelnim svetskim prvakom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari