Gabrijel Žesus: U Arsenalu se smejem dok igram, nisam više robot kao što sam bio u Sitiju 1EPA-EFE/ANDY RAIN

Uspešno je Arsenal startovao u Premijer ligi, dvema pobedama nad Kristal Palasom i Lesterom. Važnu ulogu u trijumfima imao je Gabrijel Žesus, Brazilac koji je letos stigao iz Mančester sitija.

Mikel Arteta je poznavao Žesusa još iz perioda kada je bio prvi pomoćnik Pepa Gvardiole u Mančester sitiju.

Po preuzimanju Arsenala, trebao mu je centarfor jasnih tehničkih sposobnosti, istaknute brzine i dara da se pojavljuje i deluje između protivničkih linija.

„Tobdžije“ su kontaktirale Siti, a nakon što je Mančester doveo Erlinga Halanda, stvorila se bila mogućnost da Brazilac promeni sredinu.

Arsenal je na ime transfera 25-godišnjeg napadača izdvojio 45 miliona funti a Žesus je dobio ulogu najisturenijeg napadača u formaciji sa trojicom ofanzivnih.

Momak iz Sao Paola odmah je kliknuo sa zemljakom Martinelijem i mladim Sakom, Arsenal je zaigrao napadački dopadljivo, kreirajući dosta prilika tokom meča.

„Nakon svega sam završio igrajući više po krilu i u Mančester sitiju i u reprezentaciji i posle Svetskog prvenstva sam čak mislio da ne mogu da igram kao devetka. Ali promenio sam se, imam više samopouzdanja. I ponovo se smejem dok igram fudbal“, uvodni su utisci Žesusa nakon odigrana dva kola Premijer lige.

„Zapravo je to što mogu da igram na više pozicija blagoslov, ali ja sam zapravo devetka. Tu sam da završavam šanse, ali naravno i da pomognem timu. Dugo sam u glavi imao misao da nisam za to, da sam za krilo. Sada sam ponovo ono što sam nekada bio. Nisam kao robot, takav sam bio u Sitiju“, pecnuo je Brazilac Pepa Gvardiolu, koji ga je u Sitiju koristio na više pozicija u napadu, najmanje, čini se, u samom špicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari