Gaćinović ponovo na spisku 1Foto: STARsport

Od trojice igrača javno pobunjenih protiv načina selektorovanja Mladena Krstajića jedan se našao na spisku fudbalskih reprezentativaca za oktobarske mečeve Lige nacija, sa Crnom Gorom u Podgorici (11. oktobra) i Rumunijom u Bukureštu tri dana kasnije.

Mijatu Gaćinoviću je pružena ruka pomirenja, dok su druga dva „sporna“ klijenta, Fudbalskom savezu Srbije mrskog, menadžera Falija Ramadanija, Luka Milivojević i Matija Nastasić kao i prošlog meseca ostala bez poziva u nacionalni tim.

– Bilo je dosta turbulencija sa razlogom, ali mnogo više bez razloga. Srbija je iznad svih nas. Ono što je Mijat izjavio nemačkim medijima nije dobro preneto kod nas. Ja nisam čovek koji gleda u prošlost već u budućnost. Luka Milivojević je odličan igrač i ne treba trošiti reči o njegovim ljudskim i igračkim kvalitetima. Priča o tim stvarima više ne pije vodu, nema potrebe opet da pričamo o tome – ovako je Krstajić objasnio svoj najnoviji izbor, a onda ponovio zašto toliko forsira mlađe igrače.

– Odlučili smo da kroz Ligu nacija šansu dajemo mladim igračima, to je proces kroz koji treba da podmladimo ekipu i napravimo rezultat. Ja Luku Milivojevića nemam šta da proveravam jer znam kakav je igrač i čovek, ali ovo je prilika da vidimo kakav je mali Maksimović, Lukić… Ne tražim alibi, naravno da nam je cilj prvo mesto, ali želim i da jednog dana kada odem sa ove pozicije mogu da kažem da su se afirmisali neki novi igrači.

Branko Jovičić nije deo šampionske generacije „orlića“, osvajača svetske i evropske titule u omladinskoj konkurenciji, ali je defanzivni vezista Crvene zvezde dobio priliku da debituje za A selekciju.

– Pratili smo ga dugo, smatramo da ima kvalitet i karakter da igra za Srbiju, a pričao sam i sa njegovim trenerom, koji je govorio sve u superlativima o Branku. Zaslužio je da bude na spisku najboljih srpskih igrača.

Luka Jović odlično gura u Ajntrahtu, ali talentovanog napadača nećemo gledati u dresu „orlova“.

– Luka Jović i još neki igrači nisu tu u dogovoru sa selektorom mlade reprezentacije, Goranom Đorovićem. Marko Grujić da je zdrav, takođe bi bio sa njima.

Sastav startne jedanaestorke za prvo dva gostovanja je već sastavljen, a određen je i takmičarski cilj u tih 90 minuta.

– Znamo već koji će tim igrati u Podgorici, ali imena će te dobiti tek pred utakmicu. Bitno mi je da igrači budu dobro upoznati sa sistemom po kojem želimo da igraju. Uz dužno poštovanje Crnoj Gori i mom bivšem treneru Ljubiši Tumbakoviću, idemo tamo po pobedu – poručuje selektor Srbije.

Ostaje jedan špic

Mada su se obojica nadavali golova za svoje klubove ove sezone, Aleksandar Mitrović (Njukals) i njegov imenjak Prijović (PAOK) neće zajedno u napad reprezentacije.

– Tačno je da su Prijović i Mitrović trenutno u vrhunskoj formi, ali naš sistem igre podrazumeva samo jednog napadača. Što ne znači da uoči ove dve utakmice ne razmišljamo i o toj opciji – rekao je Krstajić.

Opet bez Stojkovića

GOLMANI: Marko Dmitrović (Eibar), Predrag Rajković (Makabi), Aleksandar Jovanović (Ueska); ODBRANA: Antonio Rukavina (Astana), Uroš Spajić (Krasnodar), Nikola Milenković (Fiorentina), Jagoš Vuković (Olimpijakos), Miloš Veljković (Verder), Aleksandar Kolarov (Roma), Milan Rodić (Crvena zvezda); VEZNI RED: Nemanja Matić (Mančester junajted), Nemanja Maksimović (Hetafe), Saša Lukić (Torino), Sergej Milinković-Savić (Lacio), Nenad Krstičić (Crvena zvezda), Branko Jovičić (Crvena zvezda), Dušan Tadić (Ajaks),Filip Kostić (Ajntraht), Adem Ljajić (Bešiktaš), Andrija Živković (Benfika), Nemanja Radonjić (Olimpik), Mijat Gaćinović (Ajntraht); NAPAD: Aleksandar Mitrović (Fulam), Aleksandar Prijović (PAOK).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari