Gazda Fulama oštar prema saudijskim namerama da odvedu Mitrovića: Sa dovoljno para možeš da se izvučeš i sa ubistvom 1EPA-EFE/ANDY RAIN

Teško su u Fulamu primili vest da je klub iz Saudijske Arabije osmislio plan kako da prebogatom ponudom odvede Aleksandra Mitrovića.

Za klub sa Krejven kotidža Aleksandar Mitrović nije samo najbolji strelac tima i neko ko je pokazao odanost poslednjih godina. Reprezentativac Srbije obeležio je poslednji povratak Fulama u Premijer ligu nestvarnom sezonom u Čempionšipu tokom koje je postigao 44 gola na 43 utakmice.

Iako su mediji na Ostrvu objavili da je Mitrović načelno pristao da se preseli u Saudijsku Arabiju, u klubu iz Londona se nikako ne mire sa mogućnošću da ostanu bez najboljeg strelca i sinonima poslednjih uspeha ekipe.

Al Hilal je Fulamu poslao ponudu od 40 miliona evra, a samom fudbaleru dao opciju prema kojoj bi mu plata bila tri puta veća od one koju zarađuje u klubu iz Londona.

Belo-crni sa Krejven kotidža još uvek odolevaju ponudu Saudijaca, a Toni Kan, gazda kluba, ima generalno negativan stav prema čitavom pristupu klubova iz Saudijske Arabije koji ovoga leta šalju baslosovne ponude evropskim fudbalerima.

– Neverovatno, ako imaš dovoljno para možeš da se izvučeš sa bilo čim, uključujući i ubistvo. Pokušavaju da uzmu sve najbolje fudbalere na svetu. Kontaktirali su mnoge sjajne igrače. Veoma sam, veoma zainteresovan da vidim kako će se to završiti, ali mi smo posvećeni tome da zadržimo naše najbolje igrače. Po svaku cenu – decidan je Toni Kan.

Gazda Fulama verovanto je aludirao na ubistvo  Džamala Kišogija, novinara i disidenta  koga su saudijske vlasti ubile u ambasadi u Turskoj i za to nikada nisu odgovarale.

Kan je spreman da na sve načine odvrati Saudijce da iz Fulama odvedu najboljeg strelca ekipe. Da li će u tome uspeti, verovanto će zavisiti i od toga do koje finansijske granice je spreman da ide Al Hilal kako bi stvorio srpski tandem u ekipi Mitrović – Milinković Savić.

Al Hilal je tokom leta već doveo Žorža Žezusa za trenera, kao i fudbalere Kalida Kulibalija (23 miliona evra), Rubena Neveša (52 miliona) i Sergeja (42 miliona).

Danas je obznanjeno i da je spreman da plati ruskom Zenitu oko 40 miliona evra kako bi doveo Brazilca Malkoma.

Istovrmeno, Al Hilal će godišnje izdvojiti za Milinkovića Savića 30 miliona evra za platu, Kulibaliju će isplatiti 25 miliona, a Nevešu 17 miliona evropskih novčanica. Motiv odlaska Mitrovića poprilično je jasan, ali i Fulama da ga zadrži, po svaku cenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari