Gde je teniser koji je poslednji pobedio Novaka Đokovića na Australijen openu? 1Đoković i Čung. Foto: EPA-EFE/LUKAS COCH

Novak Đoković je u nedelju osvojio desetu titulu na Australijen openu, turniru na kojem nikada nije izgubio meč kada bi se plasirao u polufinale.

Poslednji poraz u Melburnu doživeo je u osmini finala 2018. godine, kada je Čung Hjeon savladao srpskog tenisera sa 7:6, 7:5, 7:6.

Nekada izuzetno talentovanom igraču iz Južne Koreje to je bio najveći uspeh u karijeri, jer je ubrzo nakon tog trijumfa doživeo niz povreda koje su mu uništile karijeru.

Pobednik prvog izdanja „Next Gen ATP Finals“, turnira nadolazećih zvezda na kojem je bio bolji od Danila Medvedeva, Andreja Rubljova i Denisa Šapovalova, od avgusta prošle godine ne nalazi se na ATP listi.

Čung je nekoliko meseci posle pobede nad Novakom, u aprilu 2018. godine, stigao do 19. mesta na ATP listi i to mu je najbolji plasman u karijeri.

Usledio je niz povreda, pa je najpre propustio Rolan Garos te godine, zatim i Vimbldon, a potom ispao u 2. kolu US opena.

Sledeće godine nije igrao na dva gren slem turnira, a u pandemijskoj 2020. igrao je samo u kvalifikacijama za Rolan Garos.

Povreda leđa zaustavila ga je 2021. i držala ga van terena gotovo do kraja prošle godine, kada je zaigrao na turniru parova u Seulu.

Poslednji meč u singlu 26-godišnji teniser odigrao je pre dve i po godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari