Generalka pred plej-of 1Foto: Ivica Veselino/ Mega

Samo nekim čudom polufinalni parovi Crvena zvezda – Partizan i Cedevita – Budućnost mogu doživeti promene.

Teško je uopšte i zamisliti da prevashodno Budućnost može izgubiti od Cibone i to u Podgorici u rezultatski nevažnom meču za Zagrepčane. I dok košarkaši Zvezde protiv Mege budu razmišljali o Partizanu, kao i crno-beli o večitom rivalu na terenu FMP, neuporedivo zanimljivije biće u Laktašima, odnosno Novom Mestu. U direktnim duelima Igokee i Zadra, tačnije Krke i Olimpije odlučivaće se o ekipi koja će ispasti u ABA 2 ligu, odnosno otići u baraž sa drugoplasiranim iz pomenutog takmičenja.

Zvezda je odavno rešila sve nedoumice u vezi sa prvim mestom na tabeli: Mega je njena omiljena mušterija (bez poraza na poslednjih 14 mečeva) i sigurno će protiv izabranika Dejana Milojevića akcenat biti na detaljima koje bi trebalo ispraviti do serijala sa Partizanom počevši od narednog vikenda.

– Očekuje nas utakmica protiv dobre ambiciozne ekipe, koja je svoj kvalitet pokazala i tokom ovogodišnjeg takmičenja. Sa druge strane, mi smo imali vremena da dobro treniramo, da se osvežimo tokom ove nedelje i pripremamo za ono što sledi. Da ne želimo nikakve kalkulacije, iako smo odavno obezbedili prvo mesto, pokazali smo i u prethodnim kolima, pa ni sada neće biti drugačije. Želimo da odigramo dobru čvrstu utakmicu, jer se pobedama pravi najbolja atmosfera za ono što sledi, a to je plej-of – poručio je Milan Tomić.

Partizan je prethodnih godina imao dosta problema protiv FMP, međutim u subotnjem duelu u Železniku imperativ neće postojati kod „pantera“ koji su na vreme prebrinuli brigu u vezi sa opstankom. Bez „prodatih“ Apića i Rebeca, najverovatnije i rovitog Pota, FMP će gledati da barem pošteno preznoji izabranike Andree Trinkijera kojima će ovo biti poslednji zvaničan meč do početka plej-ofa.

Poraženi iz Novog Mesta sigurno će ispasti, dok će ekipa koja trijumfuje u Laktašima definitivno sačuvati „prvoligaški“ status. Postoji više opcija po kojima se mogu odrediti timovi koji će završiti na poslednjem i pretposlednjem mestu: Ako u oba meča pobede domaćini, Zadar će otići u baraž za opstanak protiv drugoplasiranog iz ABA 2 lige (finalistom plej-ofa), dok će Olimpija ispasti i prvi put se neće takmičiti u najvišem regionalnom rangu.

Ukoliko u Laktašima pobedi Igokea, a Olimpija izbori važan „brejk“ u Novom Mestu, onda će Zadar otići u baraž, a Krka u drugu ligu. Zadar će samo u slučaju pobede u Laktašima izbeći baraž. Taj poraz i pobeda Olimpije odveli bi Igokeu u doigravanje za opstanak. Ako Zadrani savladaju „Igose“ u Laktašima, onda će Igokea ostati sigurna samo u slučaju da Krka pobedi. U tom slučaju, Olimpija će ispasti, a Krka će otići u baraž.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari