Geret Sautgejt dobio novi ugovor 1EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Očekivano, Fudbalski savez Engleske odlučio je da produži saradnju sa Geretom Sautgejtom do 2024. Selektor je praktično nagrađen za dobre rezultate Gordi Albiona u poslednje vreme, tačnije plasmana u polufinale poslednjeg Svetskog prvenstva, odnosno finale Evropskog prvenstva ove godine.

Englezi napokon imaju sijaset asova svetskog formata i široku bazu talentovanih mladih fudbalera, samim tim i izuzetnu perspektivu. Zbog obećavajućih rezultata, u Savezu su odlučili da saradnju sa Sautgejtom produže do 2024.

„Sautgejt krajem ovog meseca obeležava pet godina na čelu naše selekcije. Pod njegovim vođstvom napravili smo istorijski napredak. Novi ugovor znači da će Sautgejt i Holand voditi selekciju na Mundijalu u Kataru, kao i kroz kvalifikacije za Prvenstvo Evrope“, navedeno je kao obrazloženje odluke u saopštenju Fudbalskog saveza Engleske.

Oduževljen je bio i sam selektor.

„Oduševljen sam što smo Stiv i ja produžili ugovore. Neverovatna je privilegija voditi ovu reprezentaciju. Zahvaljujem se čelnicima Saveza, verujem da nas čekaju velike stvari u budućnosti“, potvrdio je Sautgejt da je ugovor produžio i njegov prvi pomoćnik, Stiv Holand.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari