Gimnastičarka Bajls se povukla i iz višeboja 1Foto: EPA-EFE/HOW HWEE YOUNG

Američka gimnastičarka Simon Bajls povukla se danas iz takmičenja u finalu višeboja na Olimpijskim igrama u Tokiju.

„Posle dodatnih lekarskih pregleda, Simon Bajls se povukla iz finala višeboja na Olimpijskim igrama u Tokiju, kako bi se koncentrisala na njeno mentalno zdravlje“, navodi se u saopštenju gimnastičkog tima SAD.

Bajls se u utorak posle prve rotacije i najlošijeg rezultata povukla iz ekipnog takmičenja.

„Svakodnevno će se procenjivati njeno stanje kako bismo odlučili da li će učestvovati u finalu u pojedinačnoj konkurenciji naredne nedelje“, dodaje se u saopštenju.

Umesto Bajls, koja je trebalo da brani titulu, u višeboju će se za američki tim takmičiti Džejd Keri.

Američka gimnastičarka Simon Bajls rekla je da se povukla iz finala u ekipnom takmičenju na Olimpijskim igrama u Tokiju kako bi zaštitila svoje mentalno zdravlje.

Ostatak takmičenja odgledala je sa klupe, u trenerci. Selekcija SAD osvojila je srebro, iza ruskog tima, dok je bronzu osvojila Velika Britanija.

Upitana da li je povređena, Bajls je odgovorila: „Ne. Samo mi je malo povređen ponos“.

„Posle onakvog nastupa, nisam želela da nastavim. Moram da se fokusiram na mentalno zdravlje. Mislim da je mentalno zdravlje trenutno više zastupljeno u sportu… Moramo da zaštitimo naše umove i naša tela, a ne samo da izađemo i radimo ono što svet želi od nas“, navela je četvorostruka olimpijska šampionka.

Ona je dodala da „ne veruje više toliko sebi“ i da sportista mora da bude potpuno spreman kako se ne bi povredio tokom nastupa.

„Nekoliko dana kada su svi slali tvitove i osetila sam svu težinu sveta na ramenima. Mi nismo samo sportisti, mi smo ljudi i ponekad jednostavno moramo da napravimo korak unazad. Nisam želela da izađem i napravim neku glupost i povredim se. Pomoglo je to što su mnogi sportisti pričali o ovoj temi. Ovo je velika stvar, Olimpijske igre, ne želimo da nas iznesu na nosilima“, navela je.

Bajls je rekla da je ponosna na svoju ekipu posle osvajanja srebra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari