Glavobolja zbog stranaca 1Foto: STARSPORT

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević tvrdi da neće kalkulisati prilikom sastavljanja tima za meč 10. kola Superlige protiv Radničkog u Nišu bez obzira na to što već u utorak njegova ekipa igra meč Lige šampiona protiv Bajerna.

– Prekobrojni stranci mi zadaju česte glavobolje u sastavljanju tima. Nemam šta posebno da kalkulišem. Najveći problem može da napravi izbor četvorice od osmorice stranaca, jer to može da dovede do pomeranja u linijama tima. Ali kao i uvek, izabraću najbolji tim u ovom trenutku. Van la Para ima problem sa nedostatkom samopouzdanja, a to je zbog nedostatka kontinuiteta. Videćemo od decembra šta ćemo i kako ćemo – rekao je Milojević.

Strateg Zvezde je dodao i to da je Milorad Kosanović uspeo da kao trener podigne Radnički iz rezultatskog ambisa s početka sezone, te da će zato za njegove izabranike na „Čairu“ sigurno biti težak meč.

– Čeka nas pravi derbi, igramo protiv ekipe koja pretenduje na visok plasman i izlazak u Evropu. Odigrali su sjajnu sezonu, a bez obzira na probleme koje su imali letos to je jedna takmičarska ekipa i u Nišu je uvek teško gostovanje. Očekujem dobru i zanimljivu utakmicu, sigurno je da moramo biti bolji nego do sada. Dosta igrača su promenili i treba sve to ukomponovati, a to nije lako. Kako vreme prolazi sa trenerom Kosanovićem igraju sve tvrđe. On je stari trenerski lisac i ume da utegne ekipu – istakao je Milojević.

Čukarički je kod kuće favorit protiv Rada, ali prvotimac ekipe sa Banovog brda Stefan Kovač smatra da „građevinari“ ne smeju da se potcene.

– Pobedili smo ih na Banjici ove sezone, ali smatram da će nam sada biti još teže nego u prvom duelu. Rad se u međuvremenu stabilizovao. Mislim da igraju dosta konkretnije u napadu, fizički i pre svega trkački su se prilično podigli. Mislim da će detalji odlučiti pobednika u meču na Banovom brdu – naglasio je Kovač.

Zoltan Sabo, trener TSC-a, tvrdi da je njegova ekipa iskoristila na najbolji način dve nedelje pauze i da je sada spremna da pobedi Mladost.

– Pauza je dobro došla pre svega da se odmorimo posle napornog rasporeda. Mladost je jedna dobra ekipa, koja u poslednje vreme igra čvrsto, daje malo golova, ali igra odličnu odbranu. Međutim, u Lučane idemo da ostvarimo pobedu – zaključio je Sabo.

Vojvodina hoće da se oduži navijačima

Prvotimac Vojvodine Miodrag Gemović obećao je navijačima „lala“ dobar fudbal na meču protiv Napretka.

– Mislim da nas sigurno očekuje jedna tvrda, teška i agresivna utakmica, sa mnogo duela i borbe. Ono što karakteriše obe ekipe jeste to da u svom sastavu imaju brze bočne igrače, te smatram da će na taj način i jednom i drugom timu pretiti najveća opasnost. Kao i uvek, mi ćemo ići na pobedu i verujem da je konačno došlo vreme da odigramo jednu pravu utakmicu kod kuće, s obzirom na to da pred našim navijačima u poslednje vreme nismo pružali baš najbolje partije. Zato moramo da imamo motiv više – rekao je Gemović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari