Golman Arsenala Petr Čeh na kraju sezone završava karijeru 1Foto: Wikipedia

Golman Arsenala Petr Čeh najavio je danas da će na kraju sezone, posle 20 godina, završiti fudbalsku karijeru.

Čeh (36) je u junu 2015. godine prešao u Arsenal iz Čelsija, za koji je igrao 11 godina, osvojio četiri titule u Premijer ligi i Ligu šampiona.

„Posle 15 godina u Premijer ligi i osvajanja svakog mogućeg trofeja, mislim da sam ostvario sve što sam sebi postavio da ostvarim. Nastaviću naporno da radim u Arsenalu i nadam se ću ove sezone osvojiti još jedan trofej“, rekao je Čeh, preneli su britanski mediji.

Čeh je mogao da završi karijeru u oktobru 2006. godine, kada je podvrgnut operaciji zbog frakture lobanje koju je zadobio u sudaru sa igračem Redinga Stivenom Hantom. On je tada pauzirao tri meseca i od tada na svakoj utakmici nosi zaštitnu kacigu.

„Ovo je moja 20. sezona profesionalnog fudbalera, prošlo je 20 godina otkako sam potpisao prvi profesionalni ugovor i mislim da je pravo vreme da objavim da se povlačim. Jedva čekam da vidim šta će mi život doneti van terena, rekao je Čeh.

On drži rekord Premijer lige pošto u 202 utakmice nije primio gol. Na početku ove sezone se povredio i izgubio je mesto u prvom timu Arsenala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari