"Golubovi" visoko lete 1Foto: STARSPORT

Fudbaleri Spartaka dokazali su pobedom nad Spartom iz Praga (2:0) u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope da su čuda moguća.

Uspeh Subotičana još je veći ako se naglasi da meč nisu igrali na svom stadionu, koji se renovira, već su morali da gostuju na „Karađorđu“ u Novom Sadu.

Trener Spartaka Vladimir Gaćinović, inače otac fudbalera Ajntrahta Mijata Gaćinovića, tvrdi da je ključ pobede nad ekipom iz Češke bila disciplina koju su pokazali njegovi igrači.

– Možda smo na papiru bili apsolutni autsajderi, ali smo pokazali da na terenu nismo. Sve što smo dogovorili pre meča u svlačionici, moji igrači su ispoštovali. Teško je bilo igrati protiv Sparte, koja je jako dobra ekipa, nismo imali posed, ali smo imali dobru tranziciju – naveo je Gaćinović.

On je naglasio i to da je 2:0 dovoljna prednost za koju veruje da u Pragu sledećeg četvrtka može biti odbranjena.

– Mi smo mlad tim, željan dokazivanja, i budite uvereni da se moja ekipa neće opustiti u revanšu. Potrudićemo se da na najbolji način reprezentujemo srpski fudbal – rekao je Gaćinović.

Bivši fudbaler Zvezde, a sada vezista Sparte, Mihailo Ristić, ne krije da je srpska ekipa bila bolja na terenu.

– Najavljivali smo težak meč i nije ništa čudno što nas je Spartak pobedio. Pokazali su da su kvalitetan tim, čvrst i bili su bolji u prvoj utakmici. Mi smo nesigurno ušli u meč, ali ništa još nije gotovo. Očekuje nas revanš na domaćem terenu, tako da će tek da se igra fudbal – zaključio je Ristić.

Česi oterali trenera Hapela

Poznati češki trener Pavel Hapel dobio je otkaz odmah po povratku praške Sparte iz Srbije. Klub je saopštio da je poraz od Spartaka veliki neuspeh, a da će ekipu do izbora novog trenera voditi sportski direktor Zdenjek Ščašni. Hapel je na klupu Sparte seo u martu ove godine, pošto je otkaz prethodno uručen Andrei Stramaćoniju, italijanskom treneru koji je prošlog leta sa češkim klubom izgubio od Crvene zvezde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari