INTERVJU Goran Bogdanović: Daće Bog da uprava FK Partizan ode, klubu treba neko nalik Ostoji Mijailoviću 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Fudbalski klub Partizan se nalazi u nezapamćenoj krizi rezultata.

Crno-beli su u subotu u Novom Sadu doživeli treći poraz u poslednjih šest kola, ovaj put od Vojvodine, i uz dva remija pali sa druge na tek četvrtu poziciju na tabeli. Sezonu je klupi crno-belih započeo Ilija Stolica, da bi ga ubrzo zamenio Gordan Petrić, a nedavno je za šefa stručnog štaba imenovan Igor Dualj.

Bivši napadač Partizana koji je za klub iz Humske odigrao preko 150 mečeva, Goran Bogdanović, strahuje da crno-beli neće uspeti da osvoje ni drugo mesto na tabeli koje bi ih odvelo u kvalifikacije za Ligu šampiona

Šta je po vama razlog rezultatske agonije Partizana, kako poslednjih godina, tako i ove sezone?

– Najpre moram da kažem da sam razočaran. Plašim se da nećemo uspeti da osvojimo ni drugo mesto na tabeli na kraju sezone, a dobro znamo da ta pozicija vodi u kvalifikacije u Ligu šampiona. To može da ima negativne konotacije i direktne posledice i po finansijsko stanje u klubu, jer i sami znate koliko se novca dobija od plasmana u Ligu šampiona, ako bismo uopšte i uspeli da se kvalifikujemo tamo. Ekipa igra izuzetno slabo, a i publika im je okrenula leđa. Vidi se da su igrači izgubili samopouzdanje. Ja se nadam da ćemo biti drugi na kraju ove sezone, mada je to više nada negoli što situacija na tabeli sugeriše takav epilog na kraju prvenstva.

Kako komentarišete to što je klub angažovao trećeg trenera ove sezone, a moguće je da će na leto opet dobiti novog šefa struke?

– To su potezi iz nemoći. Po meni je to svaljivanje krivice na trenera. Čini mi se da je Uprava kluba kriva, a ne jedan ili više trenera.

Kako gledate na to što je Partizan evropsku licencu ponovo izvadio u „minut do 12“ i što je predsednik Milorad Vučelić podneo ostavku koja nije usvojena?

– Što se vašeg drugog pitanja tiče, to je po meni bila čista igranka kluba. Što se tiče prvog pitanja, čini mi se da je država pomogla Partizanu i da bez te pomoći Partizan ne bi ni došao do te licence.

Peđa Mijatović je demantovao da postoji šansa da se vrati u klub i pomogne. Koju bivšu legendu biste voleli da vidite u vrhu kluba za koju smatrate da može da pomogne izlasku iz agonije?

– Daće Bog da ova Uprava ode jer rade izuzetno loš posao. Ne bih licitirao sa imenima bivših igrača Partizana, a na kraju to ni nije toliko važna stvar. Što se mene tiče, u klub može da dođe i neko ko nikada pre nije bio u fudbalu ili Partizanu, ako će klub postaviti na zdrave noge. Pogledajte samo kako radi Ostoja Mijailović u KK Partizanu i kako je za kratko vreme uspeo da revitalizuje tako veliki klub koji danas igra prelepu košarku. Pogledajte kako ti momci igraju i kako se bore. I pogledajte njihov učinak na terenu, odnosno na tabeli. Mi treba da se ugledamo na KK Partizan, a Fudbalskom klubu Partizan treba jedan čovek kao Ostoja Mijailović, ili makar neki nalik njemu. Jer, vidite kako je on uredio taj klub po više osnova, igre koje pružaju košarkaši Partizana su samo posledica toga. I uopšteno govoreći me pogađa svađa koja postoji između FK Partizan i KK Partizan. Nigde na svetu nema da u okviru istog Sportskog društva dve tako važne i velike sekcije budu posvađane. Ja se nadam da će se to ubrzo promeniti. Ako se i ne promeni ubrzo, nadam se da će se ti nesporazumi izgladiti sa dolaskom nove Uprave u Fudbalski klub. Jer za taj animozitet nikako ne krivim KK Partizan. I mogu vam iskreno reći, one nemile scene u JSD Partizan s tim u vezi od pre neku godinu su me duboko potresle i iznervirale, jer iskreni i pravi Partizanovci to nisu zaslužili da gledaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari