Goran Dragić: Mami me mogućnost da zaigram na Evropskom prvenstvu 1photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Vratio se iz reprezentativne penzije kako bi se od državnog dresa oprostio pred domaćom publikom protiv Hrvatske u kvalifikacijama za plasman na naredno Svetsko prvenstvo. Potom je sa kolegama iz Slovenije otputovao u Švedsku, a nakon dve pobede izgleda da Goran Dragić nije definitivno rešio da razduži reprezentativnu opremu.

Obrativši se novinarima posle pobede u Švedskoj, Dragić je zaintrigirao javnost razmišljanjem da bi mogao ponovo da nastupi na Evropskom prvenstvu. U tandemu sa Lukom Dončićem, 2017. je Sloveniji omogućio da dođe do zlatne medalje. Povratak u reprezentaciju mu je baš pšrijao u meri da je počeo da razmišlja o mogućnosti da nastupi na predstojećem Evrobasketu početkom septembra.

„Mami me mogućnost da zaigram na Evrobasketu. Želim samo da igram košarku još dve ili tri godine, da bih u tome uspeo moram da vodim računa o svom telu“, otkrio je Dragić.

Sjajni plej i novi igrač Čikago Bulsa, poručio je i da neće igrati u avgustovskim kvalifikacijama za mesto na Svetskom prvenstvu.

„Što se tiče avgustovskih kvalifikacionih utakmica mislim da me ni tu neće biti, imam neke privatne obaveze, ali priznaću da mi je primamljiva opcija da zaigram na Evrobasketu“, razmišljanja je 36-godišnji košarkaš.

Dragić je promenio mišljenje nakon poslednje dve nedelje koje je proveo sa reprezentacijom Slovenije.

„U poslednjih 14 dana, otkako sam sa ekipom, vratila su mi se osećanja sa Evrobasketa iz 2017. Zaista smo dobar tim. Momci su sjajni, dobro se provodimo, igramo jedni za druge i uživamo. Lepo je biti deo ovakvog tima i da budem isken: umirem da budem s njima na Evropskom prvenstvu. S druge strane, nisam još odlučio. Ne mogu da kažem ništa definitivno.”

Dragić je nedavno potpisao jednogodišnji ugovor sa Čikago Bulsima vredan 2.900.000 dolara.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari