Grad Marbelja ustupio Novaku Đokoviću ceo objekat za treninge 1Foto: EPA-EFE/ ALI HAIDER

Novak Đoković voli da provodi vreme u Marbelji, ali i ovo poznato letovalište voli da gosti jednog od najvećih tenisera sveta svih vremena, kog je pandemija korona virusa zajedno sa njegovom porodicom „zatvorila“ u ovom delu Španije.

Toliko da su vlasti grada u provinciji Malaga ceo objekat tamošnjeg teniskog kluba ustupili na korišćenje prvom reketu sveta, a gradonačelnica Anheles Munjos prisustvovala jednom od prvih izlazaka na teren osvajača 17 grend slem titula posle tri meseca treniranja u dvorištu kuće.

– Povratak sporta je sjajna vest na putu povratka ka normalnosti. Hvala Novaku što je veran našem gradu, stalno ga posećuje i ovde se odmara sa svojim bratom Markom i porodicom – rekla je Munjos za medije sa Pirineja, uz napomenu da je takav izbor 1. reketa sveta „dokaz da je Marbelja dobra destinacija za sportiste“.

Dakle, Đoković je čekao i sačekao dozvolu vlasti za rad u kontrolisanim uslovima, a osim sa najbližim rođakom na terenima „Puente Romano“ sparinguje i sa kolegom Karlosom Gomezom Ererom.

I to bez mešanja sa bilo kim, s obzirom da je dobio ekskluzivno pravo na solo upotrebu igrališta, u terminima po ličnom nahođenju i koliko god je to njemu potrebno.

Jedino gde ne sme da zalazi su svlačionice, a zaposleni u pomenutom teniskom klubu rekli su novinarima da je Srbin „veoma skroman“ u zahtevima i ophođenju sa njima.

Inače, „eksplozija“ korona virusa u Evropi zatekla je Đokovića u Sjedinjenim Američkim Državama, gde se pripremao za turnir u Indijan Velsu, ali je posle otkazivanja tog mastersa i suspenzije teniske sezone, uspeo da se vrati iz SAD i smesti se u Marbelju, odakle se često obraćao javnosti, a njegova istupanja na razne teme (o vakcinaciji, ishrani…) nailazila su na različite reakcije širom sveta.

Sada će imati više vremena i prostora da se bavi svojim poslom, mada je veliko pitanje da li će se do kraja godine moći da igra za ATP bodove. Poslednji takav meč imao je još krajem februara, u dobijenom finalu turnira u Dubaiju sa Stefanosom Cicipasom, što mu je bila 18. pobeda u nizu.

Ivanišević: Igraće u Beogradu

Jedan od Đokovićevih trenera Goran Ivanišević najavio je skorašnji dolazak Đokovića u Beograd, gde bi mogao da odigra nekoliko turnira.

– Plan je da se vrati u Beograd, a zatim treba videti koji će se lokalni turniri igrati. Janko Tipsarević nešto organizuje, Teniski savez Srbije takođe – rekao je Hrvat za Sportklub, inače pesimista po pitanju nastavka sezone u avgustu.

Dakle, lider u svetskom poretku tenisera mogao bi da se pojavi na Prvenstvu Istočne Evrope, na terenima Tipsarevićeve teniske Akademije (od 15. juna) i(li) na seriji manjih turnira „potpisanih“ od strane TSS i samog Đokovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari