Gradonačelnik Novog Sada apelovao da se izađe u susret navijačima Vojvodine 1Miloš Vučević (Foto: Grad Novi Sad)

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević apelovao je na organizatore današnje fudbalske utakmice Vojvodine i Partizana, kao i na Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, da omoguće navijačima Vojvodine da prvi napuste stadion, kako bi se izbegao njihov najavljeni bojkot.

„Praksa je da domaći navijači na svim stadionima u Srbiji sa tribina izlaze prvi i zato apelujem na organizatore utakmice i MUP da omoguće da tako bude i danas u Novom Sadu. Imam razumevanje za složenu situaciju u vezi sa navijačima Partizana, ali apelujem da i pored toga učinite napor i da organizaciju utakmice obezbedite po principu koji sam naveo, kako navijači Vojvodine i svi ljubitelji fudbala ne bi ostali uskraćeni da prisustvuju današnjoj utakmici“, naveo je Vučević u saopštenju.

Navijači Vojvodine saopštili su danas da će kapije severne tribine na utakmici protiv Partizana u Novom Sadu biti zatvorene, u znak protesta zbog najave da će navijači Vojvodine morati da se zadrže na stadionu dva sata, dok se tri frakcije navijača Partizana ne raziđu.

„Zbog konstantne represije policije prema svim navijačima Vojvodine i klubu, na današnjoj utakmici protiv Partizana kapije severne tribine će biti zatvorene. Dosta je više maltretiranja i ponižavanja domaćina. Uprava napolje“, navodi se u saopštenju koje je potpisano sa „Navijači Vojvodine“.

Podsetili su da su se prošle godine, na utakmici protiv Crvene zvezde u Novom Sadu, navijači Vojvodine izborili za pravo da izadju posle utakmice u Novom Sadu bez čekanja, što je uobičajena praksa sa domaćim navijačima, pošto na utakmicama u Beogradu oni čekaju dva sata po završetku da napuste stadion.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari