Grajner opet moli Rusiju za smanjenje zatvorske kazne 1EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

Poznata američka košarkašica se video pozivom obratila nadležnom Sudu u najvećoj državi sveta.

Dok čeka odgovor ruskih vlasti na ponudu američkih da u zamenu za Britni Grajner i Pola Vilana, optuženog za špijanažu, na slobodu bude pušten trgovac oružjem Viktor Bout, osvajačica dva olimpijska zlata još jednom je zamolila da joj izrečena sankcija bude smanjena.

Ona je u avgustu osuđena na devet od mogućih 10 godina iza rešetaka zbog nelegalnog unošenja kanabisa u Rusiju, u kojoj se u to vreme bavila klupskom košarkom. Iako je sve vreme ponavljala da se na to odlučila zbog smanjenja bolova, Sud joj nije oprostio kršenje domaćih zakona.

Nemajući razumevanja ni za to što se radi o planetarno poznatoj sportistkinji, a Rusija je ignorisala i sve dosadašnje apele i kritike državnika Sjedinjenih Američkih Država.

Njeni advokati su se pozivali na presude u sličnim slučajevima, odnosno podatak da je prosečna kazna bivala pet godina i činjenicu da je trećina prestupnika prošla bez zatvorske kazne.

Ostaje da se vidi da li će i kada Rusija popustiti, odnosno da li će grešna Grajner morati debelo da plati unošenje susptance tamo gde to nije dozvoljeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari