Grbić: Za naše najbolje izdanje 1Foto: STARSPORT

Odbojkaši Srbije otputovali su juče u Francusku gde će u Lilu od 4. do 8. jula igrati na finalnom turniru Lige nacija. „Orlovi“ će se u Grupi A sastati sa Brazilom (četvrtak) i Francuskom (petak).

Selektor Srbije Nikola Grbić tvrdi da nije imao dovoljno vremena za pripremu svoje ekipe, ali da to ne sme da bude alibi u slučaju neuspeha pošto su sve reprezentacije imale „iste uslove pred dolazak na završni turnir“.

– Dosta toga je otvoreno u smislu sastava ekipa koje dolaze u Lil i treba videti koga će povesti druge ekipe. Većina reprezentacija je tokom dosadašnjeg takmičenja u Ligi nacija pokazala jako promenljivu formu. Realno, niko nije imao vremena da se pripremi za ovu vrstu napora, niti da se preterano uigra. Zato je veoma teško izvesti zaključke o mogućoj taktici protivnika – rekao je Grbić.

Matematika kaže da će za prolaz u polufinale Srbiji biti dovoljna jedna pobeda, pošto dalje idu po dve ekipe iz svake grupe.

– Idemo tamo u zadovoljavajućoj formi. Naročito smo dobro odigrali poslednjih pet utakmica i podizali smo formu iz meča u meč. Sada jedino treba da razmišljamo o tome kako da odigramo što je moguće bolje protiv Brazila. Kako posle budu išle dalje utakmice, tako ćemo dalje da mislimo na druge protivnike – dodao je Grbić.

Selektor Srbije tvrdi da još uvek ne razmišlja o potencijalnim rivalima u polufinalu iz Grupe B u kojoj su Rusija, Poljska i SAD.

– Ambicije su nam kao i uvek najviše, ali prvenstveno mislimo na to da odigramo što je moguće bolju odbojku. Ne gledamo ko je s druge strane, protiv koga igramo, koji je rezultat, već samo treba da se trudimo da damo naše najbolje izdanje. Posle toga će rezultat sam po sebi da bude presuda tog našeg angažovanja na terenu – zaključio je Grbić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari