Grizman uz Mesija 1Foto: EPA-EFE SEDAT SUNA

Godinama “kuvan” transfer i ovog leta najiščekivanija kupoprodaja na evropskoj fudbalskoj pijaci konačno je sprovedena u delo, jer je posle mnogostrukih najava obavljenog posla u medijima, uprava Barselona potvrdila dolazak sjajnog špica Antoana Grizmana iz Atletika i potpisivanje petogodišnjeg ugovora s njim.

Advokati francuskog fudbalera platili su u petak depozit od 120 miliona u prostorijama La Lige i time aktivirali otkupnu klauzulu za njegov prelazak sa “Vando Metropolitano” na “Nou Kamp”.

Dakle, zastupnici napadača reprezentacije Francuske iskoristili su opciju iz ugovora sa “jorgandžijama”, otklonivši najvažniju prepreku njegovom priključivanju Lionelu Mesiju, Ivanu Rakitiću, Luisu Suarezu i ostalim vedetama šampiona Španije.

Barselona je probala da smanji otkupnu cenu i izbegne plaćanje ogromne svote novca, ali na kraju nije uspela, pa su Madriđani inkasirali značajnu zaradu od prevremenog raskida saradnje sa centarforom, koji je na njihovoj adresi proveo pet (s aspekta ličnog učinka) vrlo berićetnih godina.

Na 180 utakmica dao je 94 pogodaka, osvojio (po) jedan trofej u Ligi Evrope, Superkupu Španije i UEFA Superkupu, a sezone 2015/2016 igrao je finale Lige šampiona. Prelazak u Barselonu predstavlja korak više u njegovoj klupskoj karijeri, ali i novu epizodu u Primeri, jer je pre Atletika dugo nosio dres igrao Real Sosijedada (2005 – 2014).

Možda ovo bude i poslednja stanica u profesionalnom životu 28-išnjeg Antoana, obzirom da je Barselona u ugovoru napisala da može biti slobodan samo ako joj neko ponudi 800 miliona evra (!?).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari