Gvardiola: Izgubili smo kontrolu u finišu meča 1 EPA-EFE/Tiago Petinga

Real je u revanšu polufinala Lige šampiona napravio jedan od većih preokreta u istoriji takmičenja golovima Rodriga u 90. i 91. minutu. Karim Benzema je u produžecima dokusurio Mančester siti, naročito Pepa Gvardiolu, koji ni posle 11 godina upornih pokušaja nije uspeo da se domogne finala najelitnijeg klupskog takmičenja na svetu.

Ako se može nazvati revolucionarom u svetskom fudbalu, Pep Gvardiola je, vodeći Mančester siti, postao i jedan od većih trošadžija u savremenom fudbalu.

Jeste Rordrigo briljantno reagovao u smiraj revanša, ali su reakcije odbrane Sitija kod oba gola Brazilca pokazale da ni više od 500 miliona evra potrošenih na stvaranje poslednje linije nije urodilo plodom i da je Gvardiola i te kako odgovoran što su štoperi Dijaz i Laport loše odreagovali kada je bilo najvažnije.

Takođe, Siti je u dodatnih 30 minuta bio maltene bezopasan, a Gvardiola bi mogao da odgovori javnosti zašto je skupo plaćeni Griliš delovao neprimetno i lako čitljivo (za transfer prošlog leta Aston Vili plaćeno 110 miliona evra).

Sterling je ostao na klupi, bez obzira na to što je Žezus bio više nego neprimetan tokom većeg dela susreta, baš kao i De Brujne.

Gvardiola je i ovoga puta platio ceh tvrdoglavosti i insistiranju na jednom načinu poimanja fudbala. U Madridu je izgledalo i da je pročitan, uprkos tome što je Siti imao posed u svojim nogama i prividnu kontrolu situaicje na terenu.

Uostalom, nakon eliminacije u Madridu, Gvardiola ni posle 11 godina nije uspeo da se domogne finala Lige šampiona, što je dokaz da je nešto, ipak trulo u „državi Danskoj“.

„Imao sam još teških poraza u Ligi šampiona, kao što je od Čelsija sa Barselonom… Bili smo blizu, ali u finišu meča smo izgubili kontrolu“, naveo je španski stručnjak posle meča.

Menadžer Mančester sitija, u prestonici Španije, šesti put u karijeri doživeo je eliminaciju u polufinalu Lige šampiona.

„Moramo da nađemo način da se podignemo. Ovakve stvari se dešavaju u sportu“, poručio je Gvardiola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari