Siti neće Vlahovića 1 EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Engleski klub ne planira kupovinu sjajnog centarfora Fiorentine.

Dušan Vlahović ovog leta odbio je novi, rekordni ugovor sa Fiorentinom i nastavio da trese mreže u prvenstvu Italije, pa je samo pitanje kada će napustiti Violu i otići u neki veći klub, možda i drugu, još jaaču ligu.

Ne prođe dan a da mediji, pre svega na Apeninima, ne lansiraju o potencijalnim kupcimam (sa 16 golova) vodećeg strelca tekuće Serije A, a danas je Žozep Pep Gvardiola na konferenciji za medije upitan da li će ga dovesti u tim Mančester sitija, o čemu se već neko vreme nagađa.

„Nećemo dovoditi nijednog napadača u januaru“, kratko je objasnio španski stručnjak na trenerskoj klupi jednog od najbogatijih klubova na svetu.

Iako je pozicija centarfora deficitarna u Sitiju, čiji dres će uskoro skinuti prvi špic ekipe Feran Tores (odlazi u Barselonu), a napadačka linija spada na Gabrijela Žezusa, ovakav izbor Gvardiole nije iznenađenje. Obzirom da trofejni strateg engleskog tima neretko igra bez tzv. klasične devetke.

Ostaje da se vidi hoće li 21-godišnji reprezentativac Srbije uopšte ove zime promeniti sredinu ili će sačekati leto za podizanje lične lestvice ambicija, odnosno kom će se fudbalskom carstvu privoleti.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari