Hajnkes i Zidan: Ništa nije gotovo 1Foto: EPA-EFE/ RONALD WITTEK

U prvoj utakmici polufinala Lige šampiona i reprizi prošlogodišnjeg četvrtfinala zabeležen je identičan rezultat – 2:1 za Real.

Prošle godine Bavarci su bili bolji u Madridu (takođe 2:1, tek u produžecima su Ronaldo i drugovi obezbedili plasman u polufinale).

Poučen tim iskustvom i, naravno, respektom prema velikom rivalu trener Madriđana Zinedin Zidan nije euforično proslavio, svakako, izuzetno važan trijumf svog tima u Minhenu.

– Ništa još nije gotovo. Setite se utakmice protiv Juventusa. U ovom takmičenju ne možete reći da je nešto rešeno posle prvog meča. Mučili smo se na otvaranju utakmice. Nismo uspevali da iznesemo loptu, ali u nastavku smo bili bolji. Nismo imali mnogo loptu u nogama, ali smo je maksimalno dobro iskoristili. Nije lako pobediti u Minhenu, to svi znaju. Zato moramo biti srećni s ovim rezultatom, ali moramo i možemo igrati mnogo bolje – rekao je Zidan posle meča na Alijans areni.

Trener Bajerna Jup Hajnkes žali za propuštenim šansama, ali se slaže sa Zidanom da još ništa nije gotovo.

– Bilo je čudno, imali smo toliko šansi. Nikad nisam video da imamo toliko prilika u polufinalu, posebno protiv tima kakav je Real. Nismo bili dobri u završnici. Stvorili smo ogroman broj šansi, nije nas hteo gol, a poremetile su nas i povrede Robena i Boatenga. Posle smo primili vrlo naivan gol pred poluvreme, u stvari, oba su bila poklon. Naša je dužnost da uradimo sve što možemo u revanšu – rekao je Hajnkes.

Novi poraz u Minhenu od Reala teško je pao fudbalerima što se najbolje vidi po njihovim izjavama neposredno po završetku utakmice

– Niko se ne bi postideo da smo pobedili 5:2. Nikada nisam video ovako slab Real kao u Minhenu – rekao je mladi štoper Zule.

– Ja bih rekao da je realno 7:2 – nadovezao se strelac jedinog gola za Bavarce Kimih.

S druge strane kapiten Reala Serhio Ramos poručio je da se samo golovi broje, a ne šanse, i da im sada preostaje da u revanšu u Madridu završe posao i prođu u finale Lige šampiona i pokušaju da je osvoje treći put zaredom.

– Uvek očekujemo da pobedimo 3:0, ali sada je bilo teško. Ovo je sve ono što Liga šampiona čini, velika utakmica. Bili smo solidni u odbrani, ali nije bilo lako. Sada nam preostaje da završimo posao, kao da ništa nismo uradili, moramo da poštujemo Bajern – rekao je Ramos.

Madriđani, koji su odnosu na prošlogodišnje četvrtfinale promenili samo dva igrača (Benzema i Bejl su bili na klupi), potvrdili su, opet, da su veliki tim – i kada ne igraju najbolje što mogu, uspevaju da kazne i najmanju grešku protivnika. Dakle, Bavarci ako žele da trijumfuju u Madridu moraju broj grešaka svesti na minimum. U suprotnom, Real je na korak do osvajanja trećeg uzastopnog trofeja namenjenog pobedniku Lige šampiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari