Haland "poveo", ali Slovenija "obrnula" Norvežane 1EPA-EFE/Javad Parsa

Reprezentacija bivše jugoslovenske republike savladala lidera grupe 4 (B) Lige nacija, u kojoj su i najbolji fudbaleri Srbije – 2:1.

U junskom meču Zmajčeka i ekipe sa severa Evrope u Oslu nije bilo pobednika – 0:0, da bi večerašnji bodovi neočekivano završili na kontu potcenjenog domaćina – 2:1.

Mada su gosti bili konkretniji i opasniji u prvom poluvremenu, niko nije uspeo da matira sjajnog Jana Oblaka, a onda je u ranoj fazi drugog dela susreta to, naravno, učinio Erling Haland.

Neverovani napadač Mančester sitija u pravom trenutku je natrčao na jednu odbijenu loptu u kaznenom prostoru i u 47. minutu naplatio dotadašnju terensku inicijativu.

I isprovocirao ekipu Matjaža Keka na reakciju. Tek kada su upali u rezultatski minus, Slovenci su krenuli da igraju pravi fudbal, a taj voljni momenat, rastrčalost, ofanzivnost… isplatili su im se u 69. i 81. minutu.

Najpre je Andraž Šporar iskoristio vrhunsku asistenciju Benjamina Šeška, a onda je pomenuti paker pogotka odapeo „projektil“ sa velike distance i uhvatio na krivoj nozi čuvara mreže.

Mogli su Norvežani do izjednačenja, ali nije im se dalo da remijem dočekaju bitku sa Srbijom, 27. septembra pred svojom publikom.

Orlovi svoj duel sa Švedskom igraju večeras od 20.45 u Beogradu, a ishod ovih sat i po igre na „Rajku Mitiću“ mogli bi dodatno da iskomplikuju borbu za prvo mesto i premeštanje u A diviziju Lige nacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari