Halandu od sponzora više nego od Mančester sitija: po godini 22.700.000 evra 1EPA-EFE/PETER POWELL

Erling Haland je ugovorom sa sponzorom obezbedio svoje praunuke. Godišnje će zarađivati više nego što ga plaća Mančester siti.

Erling Haland nije samo dominantan na fudbalskom terenu; svojim ponašanjem i golgeterskim umećem predstavlja garanciju astronomskih prihoda i sa komercijalne strane.

Svesni su toga i u kompaniji Najki; posle godinu dana, dve strane su obnovile saradnju i to za astronomski desetogodišnji ugovor na osnovu kojeg će Norvežanin zaraditi neverovatnih 227.000.000 evra.

Po godini, strelac 42 gola ove sezone, prihodovaće više od sponzora nego li od Mančester sitija.

Momak rođen u Lidsu, prvi sponzorski ugovor potpisao je sa Najkijem već sa 14 godina. Saradnja je trajala do januara 2022. kada je Haland odlučio da se obaveže na sponzorstvo Pume, potom i Adidasa, ali je na kraju shvatio da mu najbolje stoji oprema Najkija.

Mediji u Engleskoj prenose da je dodatan razlog zbog kog se Haland odlučio na ovaj korak taj što je njegov idol iz detinjstva Ronaldo Luis Nazario de Lima na vrhuncu karijere nosio opremu renomiranog brenda sportske opreme.

Haland je potpisom saradnje sa Najkijem došao u situaciju da će godišnje više zarađivati na komercijalan način, nego li na osnovu profesionalnih zadataka u Sitiju.

„Građani“ su se obavezali na 22.300.000 evra po sezoni, koliko plaćaju golgeterske usluge jednog od najboljih napadača na svetu, što je manje novca u odnosu na komercijalne prihode Norvežanina u opremi Najkija.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari