Halilhodžić, ipak, ide na Mundijal 1EPA-EFE/JALAL MORCHIDI

Marokanski mediji tvrde da su bosansko-hercegovački stručnjak i predsednik Saveza te zemlje našli kompromisno rešenje.

Još od dana kada se sa reprezentacijom Maroka kvalifikovao za Svetsko prvenstvo u Kataru, krajem ove godine, ne prestaju spekulacije o prevremenom razlazu Vahida Halilhodžića i nacionalnog Saveza te afričke zemlje. Međutim, današnje informacije kažu da je FSM odustao od smenjivanja uspešnog selektora.

Navodno, postignut je dogovor po kojem će se u reprezentaciju vratiti proterane zvezde Čelsija i Ajaksa: Hakim Ziješ i Nusar Mazraui, iako je njihovo odstranjivanje iz državnog tima bilo stvar šefove volje.

Drugi razlog neprekidanja saradnje, kako navode marokanski mediji, nalazi se u činjenici da bi eventualni „razvod“ prilično koštao Savez, obzirom da je važeći ugovor automatski produžen onog trenutka kada su se Marokanci priključili ostali učesnicima SP.

Maroko će grupnu fazu takmičenja u Kataru igrati sa Hrvatskom, Belgijom i Kanadom, a ako se navedene vesti ispostave tačnim nekadašnji jugoslovenski fudbalerće drugi put voditi neku selekciju na samom prvenstvu. U druga dva navrata je „samo“ odveo timove na SP, da bi posle ostao bez posla.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari