"Oduzeli su mi ponos": Tvorac sadašnjeg tima Maroka, Vahid Halilhodžić, ne prašta otkaz pred Mundijal 1 EPA-EFE/NOUSHAD THEKKAYIL

Posle osvajanja senzacionalnog četvrtog mesta na Svetskom prvenstvu u taboru afričke selekcije nisu pominjali čoveka s kojim su prošli kompletne kvalifikacije.

Vahid Halilhodžić je od 2019. godine vodio najbolje fudbalere Maroka i za to vreme uneo brojne novine u igri ove repreezentacije, viđene u Kataru, ali ga je neslaganje sa zvezdama tima koštalo otkaza.

I to malo pre početka prvog Mundijala u araopskom svetu, čime je uskraćen za priliku da finišira selektorski posao, a njegov mladi naslednik Valid Regragi dobio priliku da (na)pravi čudo na nedavnom SP.

„Znate da nisam uopšte komentarisao ništa u vezi Maroka. Zovu me novinari iz Maroka, iz regiona… Ali, teško mi je bilo šta da kažem. A ove reči ne mogu da mi isperu gorčinu i ne mogu mi nadoknaditi ono što sam ovim turnirom propustio. Oduzeli su mi ponos, ne mogu da im zaboravim ni da oprostim“, rekao je bosansko-hercegovački stručnjak za T-Portal.

„To je trebalo da bude i moj oproštaj od trenerske karijere. To je sve što mogu da kažem na ovu temu“, kratko je prokomentarisao bivši selektor Japana i Obale Slonovače, čiji su ga Savezi takođe ostavili bez SP, pa je bivši igrač i strateg više francuskih klubova čari i težinu Svetskog prvenstva osetio samo sa selekcijom Alžira.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari