Maroko ga oterao pred Mundijal, sada ga Brazil zove u svoje redove: Vahid Halilhodžić kandidat za selektora Karioka 1EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Poznati bosansko-hercegovački stručnjak potencijalni šef stručnog štaba fudbalske reprezentacije sa najviše planetarnih titula.

Nakon što je stvorio sadašnju generaciju nacionalnog tima Maroka i s njom uspešno prebrodio kvalifikacije za prošlogodišnje Svetsko prvenstvo u Kataru, Vahid Halilhodžić je dobio otkaz.

Odnosno, izgubio bitku sa zvezdama tima, jer je tamošnji Savez stao na stranu igrača, s kojima je njegov naslednik Valid Regragui stigao do senzacionalnog četvrtog mesta na SP i očarao svet igrom.

Od tada je bio bez posla, a sada mu se smeši jedan od najpoželjnijih i najstresnijih angažmana u svetu „najvažnije sporedne stvari na svetu“, jer Brazilci uvek i svuda važe za prvog favorita za titulu.

„Istina, jutros sam dobio poziv. Uspostavljen je prvi kontakt. Šta će dalje biti ne znam. Sve treba precizirati, konkretizirati“, rekao je Halilhodžić za Dnevni avaz, nakon što je ovaj list objavio ekskluzivu.

Nije tajna da je pomenuti 70-godišnjak na dobrom glasu i da bi mnogi, pre svega Savezi, voleli da ga vide u svojim najjačim selekcijama. Pa i FS Brazila, koji je posle neuspeha u Kataru otpustio Titea.

„U minulom periodu dobio sam pozive desetak nacionalnih selekcija. Razmišljam šta je najbolje uraditi. Što se tiče Brazila, verovatno će se naredne sedmice znati više“, dodao je popularni Vaha.

https://www.danas.rs/sport/oduzeli-su-mi-ponos-tvorac-sadasnjeg-tima-maroka-vahid-halilhodzic-ne-prasta-otkaz-pred-mundijal/s

Halilhodžić je uspešno vodio i reprezentacije Japanu i Obale Slonovače, ali su mu iokrenuli leđa nakon plasmana na Mundijal. Vodio je i Alžir, dok je klupsku karijeru gradio u Pari Sen Žermenu, Nantu, Trabzonu, Dinamo iz Zagreb, Al Itihadu, Renu, Lilu, Radžu Kazablanci, Boveu…

Njegovi protivkandidati u borbi za selektorsku palicu Karioka imaju zvučna imena, jer su Brazilci, između ostalih, kontaktirali Karla Anćelotija i Žozea Murinja, iako obojica imaju sugurne u Realu i Romi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari