Hamilton trijumfovao na VN Kanade 1Foto: EPA/ VALDRIN XHEMAJ

Vozač Mercedesa Luis Hamilton pobedio je na VN Kanade, sedmoj trci ove sezone, ispred timskog kolege Valterija Botasa i Danijela Rikarda iz ekipe Red Bula.

Ovo je bio treći uzastopni trijumf britanskog vozača na stazi „Žil Vilnev“, a došao je do njega poprilično glatko, pošto je vodio od prvog do poslednjeg kruga u Montrealu.

Najveći rival u borbi za šampionsku titulu, Sebastijan Fetel, bio je četvrti i to posle teškog starta i kontakta koji je imao sa Maksom Ferštapenom, pa je zbog polomljenog prednjeg krila morao brzo u boks, te se u trku vratio na 18. mesto i onda uspevao da pretiče slabije vozače na stazi koja preticanja inače baš dozvoljava budući da ima nekoliko dugih pravaca i širokih krivina gde su obilaženja sasvim moguća.

Od ostalih vozača treba izdvojiti tandem Fors Indije Serhio Perez – Sebastijan Okon koji je trku završio na petom, odnosno šestom mestu i maleroznog Fernanda Alonsa koji ponovo nije završio trku zbog problema sa svojim bolidom i pre svega Hondinim motorom koji ove sezone uopšte dobro ne funkcioniše.

Inače, Alonso je bio deseti sve do dva kruga pre kraja trke, kada je zbog pomenutog problema morao da parkira bolid kraj staze.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari