Hendikep za Finiks: Bez Krisa Pola do plej-ofa 1photo: EPA-EFE/TANNEN MAURY

Najbolji plejmejker današnjice, Kris Pol moraće na prinudnu pauzu od šest do osam nedelja zbog loma palca šuterske, desne ruke.

Uprkos činjenici da je u 37. godini života, Kris Pol ove sezone pruža izvanredne partije u meri da ga mnogi košarkaški pregaoci percipiraju kao trenutno najboljeg plejmejkera u NBA ligi. Sansi su, oslonjeni na njegove organizacione mogućnosti, lideri na Zapadu, međutim nakon preloma palca desne ruke biće pod velikim pritiskom da start plej-ofa dočekaju kao tim sa najboljim skorom u svojoj konferenciji.

Pola, izvesno, očekuje pauza od šest do osam nedelja, što je pokazatelj da će biti odsutan maltene do početka plej-ofa u NBA ligi.

Pol se povredio na meču protv Hjustona u sredu.Odigrao je uvodna dva minuta Ol star meča, ali je morao da napusti igru.

„Imao sam četiri operacije šake u karijeri. Moj hirurg je kao deo porodice. Blagosloven sam i zahvalan sam što imamo skor 48-10, pa i ako propustim neko vreme, znam da će momci to da izdrže“, istakao je plej Finiksa.

Iskusni as tima iz Arizone u proseku je ove sezone ubacivao 14,7 poena, a sa 10,7 asistencija vodeći je plejmejker u ligi.

Pol je bio četvrti pik na draftu davne 2005. godine. Prvih šest sezona igrao je za Nju Orleans, a onda je šest godina bio član Los Anđeles Klipersa. Dve godine je proveo u Teksasu, u redovima Hjuston Roketsa, sezonu u Oklahomi, a od 2020. je u Finiksu. Čak 12 puta je biran za Ol-star meč.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari