Holandija nije bauk 1Foto: EPA-EFE/ HIROSHI YAMAMURA

Posle lagano i ubedljivo savladanih Angole i Kube, najbolje rukometašice Srbije oduševile su igrom i u porazu od aktuelnog viceprvaka Norveške, ali da bi sve te odbrane, akcije i golovi imali poentu neophodno je da uđu u drugi krug Svetskog prvenstva u Japanu.

Možda već sutra, kada im je rival osvajač trećeg mesta na prošlom SP ili sutra, u poslednjem kolu A grupe sa realno slabijom Slovenijom.

– Dobro nam je došao dan odmora da se pripremimo za Holandiju. Na meču sa Norveškom bilo je mnogo pozitivnih stvari, međutim nismo mogli da utičemo na neke druge… i rezultiralo je kako je rezultiralo. Šteta… Okrećemo se utakmicama protiv Holandije i Slovenije. Što se Holandije tiče očekujemo sličnu utakmicu kao prethodnu, s tim što su bodovi još važniji, za obe ekipe, jer su i one izgubile. Biće nezgodno, Holandija je kvalitetna ekipa koja je dugo u svetskom vrhu – ceni naš selektor LJubomir Obradović.

Osim planetarne bronze iz 2017, devojke iz „zemlje lala“ su poslednjih godina uzele i isto odličje na šampionatu Evrope 2018, srebro na SP 2015, znamenje za kontinentalnog viceprvaka 2016… Međutim, na ovo SP su stigle bez prve zvezde tima i sjajnog beka danskog Odenzea – Kornelije Nike Grot.

– Ona im je bila „motor“ ekipe. Naravno, tu je Polman koju treba zaustaviti, kao i dosta dobrih drugih igračica. One su takođe brze, trče kontru – polukontru, to im je najjače oružje. Protiv njih moramo da se vraćamo, trčimo nazad, igramo našu odbranu… Biće velike borbe na „crti“, pošto Snelder koja igra u sredini odbrane voli da se tuče… Međutim, verujem da možemo da pobedimo Holandiju i posle Sloveniju, tj prođemo grupu sa dva boda dalje. Posle Norveške samopouzdanje nam je još veće nego pre – poručuje iz Kumamotua pivotmen Dragana Cvijić.

NJena koleginica sa šest metara Slađana Pop-Lazić takođe širi optimizam.

– Iznenadio me je njihov poraz od Slovenije, ali nije nas to zaplašilo. Sa Holanđankama smo igrale nerešeno na prošlom prvenstvu, kada su im selektor i ekipa bili drugačiji nego do sada. Možemo da ih dobijemo.

Srednji bek Kristina Liščević veruje da ekipa može još puno toga da napravi na ovom takmičenju.

– Norveška je bila dobar test, dokazale smo da umemo da se nosimo sa velikim ekipama. Možemo puno, možemo daleko. Holandija je ekipa koja ima uspone i padove, ali su im ti padovi uglavnom bili na počecima mečeva, pa su se vraćale u igru i mnogo bolje igrale kasnije. Nadam se da tako neće biti protiv nas.

Grupa A – 4. kolo

Kuba – Slovenija 07.00

Srbija – Holandija 10.00

Norveška – Angola 12.30

1. Norveška 6

2. Holandija 4

3. Srbija 4

4. Angola 2

5. Slovenija 2

6. Kuba 0

* Dalje idu tri selekcije iz svake grupe

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari