Hrvatska gradi nacionalni stadion u Zagrebu 1Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

Vlada Hrvatske objavila je da planira izgradnju novog, modernog stadiona, na kojem bi igrala fudbalska reprezentacija ove zemlje.

Predsednik Hrvatskog fudbalskog saveza Marijan Kustić rekao je da Hrvatska ima najlošiju infrastrukturu kad su u pitanju stadioni i da na tome mora da se poradi.

„Rezultati su odlični. Od 2018. godine svi zagovaramo nakon svetskog srebra izgradnju stadiona, da se uložiti u infrastrukturu. Duboko se nadam da ćemo 2023. napokon krenuti sa tim. Sa predsednikom UEFA Aleksanderom Čeferinom sam mnogo puta razgovarao, kao i sa Zvonimirom Bobanom koji je velika spona u razgovorima i dogovorima. Naš cilj je da se pokrene priča izgradnje stadiona u Zagrebu, ali i obnova kao što je Poljud, Varaždin, Koprivnica, Šibenik i ostali stadioni. Sigurno da Grad Zagreb zaslužuje novi stadion. Duboko se nadam da će se to na kraju i realizovati,“ rekao je Kustić za HRT, a prenosi Sport klub.

Portparol hrvatske Vlade Marko Milić istakao je da će uskoro postati realnost ono što su očekivale generacije hrvatskih fudbalera.

„Mogu vam reći da idemo u izgradnju stadiona u Zagrebu. U tome će u estvovati država sa finansijske strane uz druge koji će biti uključeni u taj projekt. Isto tako, idemo u obnovu, izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju sportskih građevina širom Hrvatske. Temelj za to nam daje novi Zakon o sportu koji će stupiti na snagu početkom nove godine. On uvodi novitet da Vlada svojom odlukom odredi one sportske građevine koje smatra da su od nacionalnog značaja. Tu se misli i na Split gde je reprezentacija igrala mnogo utakmica. Takođe Rijeka i drugi gradovi sa sportskim građevinama koje imaju nacionalni značaj. Prioritet je izgradnja stadiona u Zagrebu koji je u lošem stanju,“ rekao je Milić.

Na novom stadionu igrao bi kao domaćin svoje utakmice igrao i Dinamo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari