Hrvatska ili Kina: Kad vaterpolisti Srbije igraju u četvrtfinalu Svetskog prvenstva? 1Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Vaterpolisti Srbije su se pobedom nad reprezentacijom SAD (14:12) plasirali među najboljih osam ekipa na Svetskom prvenstvu u Dohi, a u četvrtfinalu u utorak (17.00) sastaju se sa boljim iz duela osmine finala u kojem igraju Hrvatska i Kina.

Hrvatska je u prvoj fazi šampionata izgubila od Španije (10:6), a pobedila Australiju (13:8) i Južnu Afriku (29:6) i kao drugoplasirana ekipa iz Grupe A se plasirala u eliminacionu fazu takmičenja.

Kina je izborila plasman u osminu finala pošto je večeras savladala Brazil sa 10:8, i posle poraza od Grčke (24:6) i Francuske (16:9) kao trećeplasirana selekcija iz Grupe B stigla do osmine finala.

Hrvati su dva puta bili prvaci sveta (2007. i 2017), a na prethodnom šampionatu su ispali u osmini finala, dok je Kina zauzela 15. mesto.

Srbija je na takmičenju u Dohi već ostvarila glavni cilj, učešće na Olimpijskim igrama u Parizu, a u prvoj fazi šampionata stigla je do prvog mesta u Grupi C pobedama nad Japanom (17:10), Crnom Gorom (14:6) i SAD (14:12).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari