Hrvatska Vlada osudila navijačko nasilje u Atini i izrazila saučešće porodici nastradalog mladića 1Foto: EPA-EFE/GEORGI LIČOVSKI

Vlada Hrvatske najoštrije je osudila sinoćnje nerede huligana u Atini tokom kojih je smrtno stradao jedan grčki navijač.

Do sukoba pristalica AEK-a i zagrebačkog Dinama došlo je veće pre duela ova dva kluba u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, a UEFA je odlučila da se duel odloži.

Hrvatski premijer Andrej Plenković pozvao je danas telefonom predsednika grčke Vlade Kirjakosa Micotakisa, izrazio saučešće svom kolegi i porodici nastradalog i osudio nasilje.

„Takvo navijačko ponašanje predstavlja negaciju sporta. Umesto održavanja kvalifikacione utakmice za najelitnije fudbalsko takmičenje Ligu šampiona, između hrvatskog i grčkog prvaka, GNK Dinama i AEK-a, svedočimo stravičnim scenama iz Atine gde deo navijača čini štetu hrvatskom fudbalu“, preneto je u saopštenju.

Dodaje se da ponašanje dela navijača onemogućava ostale koji u pristojnom i civilizovanom ambijentu žele da prate nastupe hrvatskih fudbalskih klubova i reprezentacije ove zemlje.

Vlada Hrvatske saopštila je da očekuje da se istraže sve okolnosti i sankcionišu odgovorni za incidente.

Ambasada Hrvatske u Atini je u stalnom kontaktu sa grčkim vlastima povodm privođenja 80 hrvatskih državljana.

Atinska policija je saopštila da je navijač AEK-a preminuo nakon što je izboden nožem, a grčki mediji prenose da ovaj 29-godišnji mladić nije učestvovao u tuči i da je stradao dok je sedeo u restoranu koji se nalazi blizu mesta na kojem se odvijao obračun huligana.

U sinoćnjim incidentima povređeno je nekoliko desetina osoba, a više od sto ljudi je uhapšeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari