Grci tvrde da je navijač koga su ubili huligani Dinamo Zagreba sedeo u kafiću i pio kafu s prijateljima 1Foto: EPA-EFE/PANAGIOTIS MOSCHANDREOU

Grčki portal „Protema“ objavio je da je ubijeni navijač (29) AEK-a u ponedeljak uveče u Atini sedeo u kafiću sa prijateljima u trenutku kada su na njega nasrnuli huligani Dinamo Zagreba.

Meč kvalifikacija za Ligu šampiona između AEK-a i Dinamo Zagreba u Atini otkazan je posle sinoćnjeg sukoba navijača dva kluba.

Epilog sukoba je da je navijač AEK-a star 29 godina podlegao povredama posle više uboda nožem, a da je devojčica (12) životno ugrožena pošto je pogođena kamenom u glavu.

„Protema“ navodi da je hospitalizovano 10 ljudi sa težim telesnim povredama, a da je medicinska pomoć zbog lakših povreda ukazana 30 ljudi.

Isti izvor tvrdi da je oko 200 huligana Dinamo Zagreba sa metalnim štanglama, bakljama i kamenicama uletelo u kafić u kome se sedeli navijači AEK-a. „Protema“ tvrdi da je ubijeni mladić (29) u trenutku napada pio kafu sa prijateljima koji su takođe simpatizeri AEK-a, a da navodno nije ni planirao da ide na utakmicu.

U obračunu su očigledno korišćeni i noževi, pošto je osim ubijenog navijača još trojici simpatizera AEK-a ukazana pomoć zbog ubodnih rana. Svedoci su medijima ispričali da je obračun trajao oko 10 minuta, a da su navijači domaće ekipe bili uhvaćeni nespremni i da je većina uspela da pobegne.

Inače, navijačima Dinamo Zagreba je zbog toga što je UEFA ovu utakmicu proglasila mečom visokog rizika bilo zabranjeno da dođu organizovano u Atinu.

Grčki mediji navode da su oni verovatno prešli granicu kao turisti, ali se postavlja pitanje odgovornosti policije kako je moguće da je oko 200 huligana neopaženo uspelo da se obre u Atini.

Grčka policija nije saopštila koliki je broj uhapšenih navijača Dinama, a premijer Konstantinos Micotakis obećao je da će javnost biti upoznata sa svim detaljima nemilog događaja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari