Otkazana utakmica AEK-a i Dinama u Atini posle ubistva domaćeg navijača u huliganskom obračunu 1Foto: EPA-EFE/PANAGIOTIS MOSCHANDREOU

Otkazana je prva utakmica trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona u fudbalu koja je u utorak uveče trebalo da se igra između AEK-a i zagrebačkog Dinama u Atini, a novi termin će biti objavljen naknadno, preneo je grčki portal „Sportal“.

U noći između ponedeljka i utorka došlo je do velikih sukoba huligana. U jednom od njih je nožem ubijen i 22-godišnjak iz Grčke, a najmanje osam je povređenih (tri Grka, pet Hrvata).

Posle jezivih scena odlučeno je da se utakmice otkaže, a hitno se i UEFA sastala sa organizatorima. Predstavnici AEK su napustili sastanak pošto su okrivili hrvatski klub i policiju za sve što se dogodilo.

„U ovom trenutku smatramo da je nezamislivo i paranoično da učestvujemo na sastanku, na kojem su prisutni i predstavnici zagrebačkog Dinama, dok žalimo za gubitkom života našeg navijača i onoga što se juče dogodilo“, stajalo je u kratkom saopštenju AEK-a.

UEFA i dalje nije zvanično potvrdila da je meč otkazan.

Dinamo je osudio incidente.

„Takvi događaji nisu u skladu s vrednostima i etikom koje promovišemo kao klub i zajednica“, navodi se u saopštenju Dinama, prenosi Hina.

„Izražavamo duboku zabrinutost. Nažalost, jedna osoba je izgubila život. Dinamo ovim putem želi da izrazi iskreno saučešće porodici preminule osobe“, naveo je zagrebački klub.

Dinamo je još jednom pozvao svoje navijače da ne putuju na utakmicu u Grčku, s obzirom na to da je UEFA u dogovoru sa policijom donela odluku da se oba meča igraju bez gostujućih navijača.

„Kao sportska organizacija, uvek smo posvećeni promociji fer-pleja, sporskog duha i pozitivne atmosfere na stadionima. Neredi ne samo da ugrožavaju bezbednost svih prisutnih, već i narušavaju reputaciju fudbala kao sporta koji spaja ljude i kulture“, ističe Dinamo u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari