Huligani Dinama napali vaterpoliste Partizana, Dačić osudio napad 1Foto: FreeImages/GeorgeTakis

Mladi vaterpolisti Partizana su napadnuti u Zagrebu pre dva dana, potvrdio je za B92 koordinator mlađih selekcija tog kluba Zoran Bratuša.

Kako je on rekao, mladi vaterpolisti su u četvrtak uveče izašli u grad i tada ih je napala grupa maskiranih napadača.

Prema njegovim rečima, jedan od vaterpolista je nosio majicu sa obeležjima beogradskog kluba, a prilikom šetnje gradom susreli su se sa grupom navijača zagrebačkog Dinama.

Bratuša je rekao da su oni napali mlade vaterpoliste, jednog od njih povredili, ali nije alarmirana Hitna pomoć, procenjeno je da nema potrebe za tim.

Pročitajte još: „Deca su napadnuta šipkama, napadači znali da su Srbi“

Ipak, dvojica mladića su prebačena na preglede.

Posle uviđaja hrvatska policija je saopštila da pretpostavlja ko su navijači koji su napali srpske sportiste, kao i da će biti privedeni.

Bratuša za B92 kaže da mu to ne znači mnogo, dodaje i da je hrvatska policija postupila korektno, ali i da ne želi da se od cele priče napravi prevelika tenzija.

Ekipa TV B92 je mlade vaterpoliste Partizana zatekla na treningu, svi su dobro i pripremaju se za finale kadetskog kupa koje je na programu u subotu uveče.

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić najoštrije je osudio napad na mlade vaterpoliste Partizana, koji učestvuju na međunarodnom turniru u Zagrebu, kojom prilikom je jedan od vaterpolista zadobio teže telesne povrede, saopštilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova.

„Ministarstvo spoljnih poslova zahteva hitno sprovođenje istrage, otkrivanje i kažnjavanje počinilaca ovog dela, kao i da se mladim vaterpolistima Partizana obezbedi nesmetan i bezbedan nastavak takmičenja i boravak u Zagrebu. Tim povodom je ambasada Srbije zatražila hitnu dostavu informacija o ovom događaju“, izjavio je Dačić.

On je, kako prenosi Ministarstcvo, rekao da su, na žalost, ovakvi incidenti odraz nastalog antisrpskog raspoloženja u Hrvatskoj. Srbija je čvrsto opredeljena da doprinese stvaranju pozitivne atmosfere u našim odnosima u interesu stabilnosti i mira u regionu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari